Flyselskap

SAS har innført krav om munnbind

 

Reiseforsikring munnbind
Foto: Frende Forsikring

SAS har innført en rekke smitteverntiltak for å imøtekomme nye behov for å hindre smitte av korona-viruset.

Sikkerheten for passasjerer og ansatte er alltid SAS’ høyeste prioritet. Undersøkelser1 viser at det er ekstremt få smittetilfeller som spores tilbake til flyreiser og SAS jobber kontinuerlig for å bidra til at det skal forbli slik. Under koronakrisen har SAS innført en rekke tiltak for å begrense spredningen av viruset under hele reisen; fra billetten er booket til du kommer til destinasjonen.

  • Det er obligatorisk med ansiktsmaske / munnbind for passasjerer fra seks år og oppover på alle flyvninger med SAS fra 18. mai til 31. august
  • Alle fly blir rengjort og desinfisert i henhold til nye rutiner som er tilpasset den ekstraordinære situasjonen
  • Nye boardingrutiner sikrer best mulig avstand om bord. Passasjerer med sete bakerst boarder flyet først for å unngå forbipassering
  • Alle ikke-essensielle løse gjenstander er fjernet, for eksempel lesestoff i setelommen, puter, tepper og brett
  • Ingen matservering om bord for å redusere kontakten mellom passasjerer og crew
  • Håndbagasje er begrenset til ett kolli per passasjer

Reiserestriksjonene vil fortsatt påvirke luftfarten i stor grad, men SAS er forberedt på at flere og flere behøver å fly.

Munnbind og nye rutiner

 Gode rutiner for smittevern og tørr, ren luft om bord gjør at fly er en sikker måte å forflytte seg på. Mange mennesker i Skandinavia er helt avhengige av SAS og av flyet for transport. De kan være helt trygge på at vi tar alle forhold rundt helse og sikkerhet på ytterste alvor.

Mattias Hedrén, Vice President Safety & Security hos SAS.

SAS følger utviklingen nøye og jobber tett med nasjonale og internasjonale myndigheter og eksperter for å sikre en best mulig overgang fra koronakrisen til en mer normal situasjon.

SAS gjør justeringer i takt med utviklingen, og det er ventet at det kommer en harmonisering av myndighetsbestemte regler for internasjonal luftfart. I mellomtiden følger SAS bransjestandarden, parallelt med egne tiltak som er i tråd med lokale myndigheters regler og retningslinjer.

SAS anbefaler alle reisende om å gjøre seg kjent med myndighetenes reiseråd og restriksjoner. Mange land krever beskyttende ansiktsmaske på flyplasser og offentlig transport, så reisende bør sørge for at de har nok ansiktsmasker for hele turen. God håndhygiene er viktig for å forhindre smittespredning, så ta gjerne med desinfiserende håndrens på reisen. Syke eller personer med symptomer på smitte kan ikke reise med fly og vil bli avvist ved boarding.
For mer informasjon, se sas.no/safe-travel

%d bloggere liker dette: