Flyselskap

Singapore åpner for transit reiser fra 2. juni 2020

Singapore åpner for
Terminal 3 – Singapore flyplass Changi. Foto: Changi Airport.

Singapore stengte grensene for innreise den 23. mars 2020 , og tillot bare innbyggere og fastboende å returnere. Disse ble pålagt karantene i 14 dager etter ankomst. Fra 2. juni 2020 vil Singapore åpne for transittpassasjerer.

Civil Aviation Authority of Singapore (CAAS) kunngjorde onsdag ettermiddag at transitpassasjerer igjen ville få lov til å benytte flyplassen fra den 2. juni 2020, men strenge tiltak ville være på plass på flyplassen for å bekjempe Covid-19.

Det vil nok være relativt lav etterspørsel etter flyvninger når dette transitt-forbudet blir fjernet da ingen passasjerer har lov til å komme inn i Singapore (med mindre de er borgere og fastboende). Dessuten er innreiseforbud og karantenekrav på plass i de fleste land.

Endringen lar imidlertid Singapore Airlines begynne å planlegge flyplanene når land sakte slapper av innreiseforbud og løfter karantene.

Regjeringen i Singapore har bestemt seg for å hjelpe Singapore Airlines gjennom Covid-19-krisen

Singapore åpner for transitpassasjerer

Singapore er en republikk i Sørøst-Asia. Landet danner en kombinert øy- og bystat ved sørspissen av Malayahalvøya, adskilt fra denne gjennom Johorestredet, der dette utgjør en naturlig grense til Malaysia. Singaporestredet og den sørøstlige enden av Malakkastredet danner en naturlig grense til Indonesia.

Ready for a good deal
Singapore åpner for transittreiser gjennom landet. Det gir Singapore Airlines bedre forutsetninger for å starte sitt ruteprogram. Singapore Airlines Suites ombord på A380. Foto: SIA.

Singapore Airlines startet opp i 1972 med ti fly til 22 destinasjoner. I dag flyr selskapet til 104 destinasjoner i 37 land.

Helt siden oppstart har selskapet hatt som mål å være markedsleder innen lufttransport. Singapore Airlines arbeider derfor kontinuerlig med modernisering og innovasjon. I dag er selskapet det mest prisbelønte flyselskapet i verden, og ble i 2018 kåret til verdens beste flyselskap i «Travellers’ Choice Awards for Airlines».

I 2007 skrev Singapore Airlines luftfartshistorie når verdens største passasjerfly lettet – en Airbus A380. I 2013 satte selskapet ny standard i luften for Premium Class i 2017 lanserte selskapet «hotellrom» i luften i First Class og samtidig dobbeltseng i Business Class om bord A380. Den 11. oktober 2018 skrev selskapet seg nok en gang inn i luftfartshistorien med premieren på verdens lengste flight fra Singapore til New York.

%d bloggere liker dette: