Flyplass

Stor flyplass åpner kanskje ikke igjen

Stor flyplass
Foto: Bernd Marczak – Pixabay

Hvis du har reist med fly til Berlin, er det sannsynligvis Berlin Tegel lufthavn du landet på. Flyplassen er en av Tysklands mest kjente og viktigste flyplasser. Stor flyplass åpner kanskje ikke igjen.

Den er foreløpig tom, og fra 15. juni er den stengt i to måneder – og derfor er det nå tvil om det i det hele tatt vil åpne igjen. Dette fordi Tyskland åpner en ny flyplass til høsten, skriver Finans. En flyplass som erstatter Berlin Tegel Airport.

Berlin Stor flyplass

Den nye store flyplassen, Berlin Brandenburg Airport, skal etter planen åpne til oktober, og det får flere tyske medier til å tvile på om det er fornuftig å åpne Tegel på nytt.

Det er ikke sikkert flytrafikken kommer tilbake så mye at Tegel lufthavn vil være nødvendig i månedene frem til åpningen av den nye flyplassen.

Ny forsinkelse for skandaleflyplass

I tillegg har Berlin også en annen åpen flyplass akkurat nå, Schönefeld. Det er først de kommende månedene man kan forvente en avgjørelse om Berlin Tegel lufthavn.

Det sa flyplassjef Engelbert Lütke Daldrup til nyhetsbyrået DPA, ifølge Finans. Den nye flyplassen, Berlin Brandenburg Airport, skal ha blitt åpnet helt tilbake i 2011.

Forsinkelsen på drøyt ni år skyldes en rekke skandaler og problemer med tekniske systemer. Det er planlagt at flytrafikken fra Tegel lufthavn blir overført, og deretter lukker Tegel lufthavn offisielt. Schönefeld lufthavn vil være åpen i noen år til.Når den nye flyplassen endelig åpnes, har den kostet rundt 70 milliarder kroner. Den skulle ha kostet ca. 20 milliarder kr.

%d bloggere liker dette: