Flyselskap

Turkish Airlines utsetter oppstarten til 4. juni 2020

utsetter oppstarten
Foto: Turkish Airlines.

Turkish Airlines fortalte onsdag at utsetter oppstarten til 4. juni innenlands og internasjonale flyvninger på grunn av coronavirus-pandemien.

Innenlandsflyvninger starter opp igjen 4. juni og internasjonale flyvninger fra onsdag 10. juni. Det tillates ikke kabinbagasje i kabinen. Denne må nå sjekkes inn, men selskapet har utvidet bagasje-kvotene med 8 kilo. Håndvesker vil være tillatt på flyreiser.

Selskapet har i følge Google flights planlagt med to daglige avganger fra Avinor Oslo lufthavn.

Tyrkias nasjonale flyselskapet kunngjorde i slutten av april at de innstilte samtlige flyvninger til 28. mai.

Istanbuls nye gigantflyplass

Istanbul Airport regner til å begynne med å ta imot 90 millioner passasjerer årlig, men målet er at 200 millioner reisende årlig skal benytte flyplassen innen ti år.

Dersom dette slår til, vil trafikken på de seks rullebanene nesten bli dobbelt så stor som ved Hartsfield-Jackson-flyplassen i Atlanta i USA, som i dag er verdens travleste.

En av arkitektene som har vært med på å tegne den nye storflyplassen i Istanbul, er norske Gudmund Stokke, som også var med på å tegne Oslo lufthavn Gardermoen.

Verdens største taxfree

Når den siste utvidelsen er fullført i 2028 skal flyplassen kunne håndtere opp mot 200 millioner flypassasjerer årlig.

Flyplassen skal også ha seks rullebaner og verdens største taxfree-utslag. Som hovedflyplass for Turkish Airlines er planen å ta over som det naturlige midtpunktet mellom Amerika og Europa på den ene siden og Asia og Oseania på den andre.

Utsetter oppstarten – Om Turkish Airlines

Turkish Airlines  (THY) er det nasjonale flyselskapet i Tyrkia med hovedkontor i Istanbul. Turkish Airlines er et firestjerners flyselskap og opererer i et nettverk med ruter til 199 internasjonale og 42 nasjonale byer, tilsammen 241 flyplasser, i Europa, Asia, Afrika, og USA. Selskapets hovedbase ligger på Atatürk International Airport (IST), Istanbul, med en mindre base på Esenboğa internasjonale lufthavn (ESB), Ankara, og Sabiha Gokcen International Airport (SAW), Istanbul. I 2016 fraktet selskapet 61.2 millioner passasjerer. Selskapet har rundt 12,000 ansatte og er medlem av Star Alliance.

%d bloggere liker dette: