Flyselskap

SAS Ground Handling forlater Gøteborg og Sturup

SAS Ground Handling
Foto: Swedavia.

SAS Ground Handling forlater to av Sveriges største flyplasser. I stedet overtar Aviator.

Mot slutten av fjoråret tapte SAS Ground Handling Qatar Airways som kunde i Sverige. Dette påvirket igjen staben på Arlanda og Landvetter, der Qatar har trafikk med et begrenset antall oppsigelser som resultat. Det neste trinnet i endringene i SAS landorganisasjon skjer nå da driften på Landvetter og Sturup blir overtatt av Aviator. I følge SAS er det ikke først og fremst korona-pandemien som ligger bak avgjørelsen.

Vi har vært i en endringsprosess siden 2016 der vi har valgt å fokusere på flyplassene på Arlanda, Kastrup og Gardermoen. Til nå har vi også beholdt Sturup og Landvetter.

Karin Nyman, pressekontakt hos SAS til TT.

SAS Ground Handling endring berører 80 mennesker

Endringen berører rundt 20 personer på Sturup (MMX)  og rundt 60 i Gøteborg (GOT) ansatt i SAS Ground Handling, hvor det allerede har vært personalreduksjoner. For tiden er det uklart hva som vil skje med de rundt 80 personene som er berørt på de to flyplassene. I følge medieoppslag kan dette være en ren såkalt virksomhetsoverdragelse. Det betyr at arbeidsstyrken vil følge med over til de nye eierne. Nå vil det bli ført forhandlinger med de berørte fagforeningene.

I forrige uke slo Aviators administrerende direktør Ola Skogö alarm om at flyselskapene blir berørt like hardt som andre aktiviteter i luftfartsindustrien, men at de ikke er kvalifisert for de samme støttetiltakene som for eksempel flyselskapene. Det truer selskapenes langsiktige overlevelse, hevdet han.

– Permitteringsordningen gjelder ut 2020, mens støtten for de faste kostnadene bare gjaldt mars og april. Det er helt avgjørende ikke bare for selskaper i luftfartsnæringen at denne støtten utvides, men for hele næringslivet, hvis vi skal beskytte svenske arbeidsplasser.

I februar i år skjedde et eierskifte i Aviator. Det svenske investeringsselskapet Accent Equity solgte deretter sin eierandel og den nye eieren er siden den gang Avia Solution Group med hovedkontor på Kypros. For tiden har Aviator 850 ansatte og virksomhet på 15 flyplasser i Norden, hovedsakelig i Norge.

%d bloggere liker dette: