Flyselskap Rutenytt

Fly direkte til St Petersburg fra Oslo

Wizzair starter rute til Krakow St. Petersburg St Petersburg
Foto: Avinor.

Wizz Air åpner ny direkterute mellom Oslo og St Petersburg i september. Ruten vil flys tre ganger i uken.

Dette er en destinasjon som flere har etterspurt å få tilbake siden 2018, da forrige direkterute mellom Oslo og St. Petersburg ble lagt ned. Vi er glad for at Wizz Air nå går inn for å gjenopprette denne forbindelsen.

Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Ruten forutsetter at Wizz Air får de nødvendige trafikkrettighetene fra norsk side.

WIZZ – direkte til St Petersburg

WIZZ hadde en kapasitet på nesten to millioner passasjerer på sine lavprisruter fra åtte flyplasser i Norge i 2018. Det representerer en vekst på 15 prosent fra samme tid i fjor. Sammen med den nye ruten som blir annonsert nå, legger WIZZ flere enn 125 nye ruter inn i sitt nettverk i 2019 og over 700 ekstra ukentlige flygninger på tvers av det omfattende og varierte nettverket som dekker 44 land.

Planen om å lansere Wizz Air ble unnfanget i juni 2003, da seks personer med bred erfaring og ekspertise fra flyselskaper og med en imponerende merittliste slo seg sammen med József Váradi, selskapets administrerende direktør. I løpet av kun tre måneder var Wizz Air et registrert selskap, klart til å starte flytrafikk.

Hit flyr SAS i juli

Om St Petersburg

St. Petersburg  er en by og føderasjonssubjekt beliggende i Severo-Zapadnyj i Russland ved Neva i Finskebukten. Tidligere ble byen kalt Petrograd (Петрогра́д, 1914–1924) og Leningrad (Ленингра́д, 1924–1991) før den igjen skiftet navn til Sankt Petersburg i 1991.

Byen ble grunnlagt av tsar Peter den store den 27. mai 1703. Den var hovedstad i det russiske keiserdømmet i mer enn to hundre år (1712-1728, 1732-1918). I 1918 ble hovedstaden flyttet fra Sankt Petersburg (da kalt Petrograd) til Moskva etter den russiske revolusjon. Byen er Russlands største by etter Moskva med omtrent 5 millioner innbyggere. St. Petersburg er et stort europeisk kultursentrum og er en av Russlands viktigste havner, med sin beliggenhet ved Østersjøen.

 

 

%d bloggere liker dette: