Flyselskap

Delta Air Lines og Alitalia åpner reise-korridor til USA

Aeroporti di Roma (ADR) kunngjorde torsdag i en pressemelding at Delta Air Lines og Alitalia innleder “karantenefrie” flyvninger mellom USA og Italia.

Romas Fiumicino-flyplass vil være den første flyplassen i Europa som åpner for karantenefrie destinasjoner i USA, uten karantene på begge sider. De to flyselskapene åpner den første reisekorridoren som forbinder USA og Europa siden landene innførte isolasjonsregler under pandemien.

Fra neste måned vil passasjerer som reiser på utvalgte ruter fra Atlanta til Roma ikke trenge å isolere seg selv hvis de tester negativt for Covid-19 tre ganger på reisen. Passasjerer må vise negative resultater på en PCR-testen tatt 72 timer før avreise. Det vil deretter bli gjennomført en hurtigtest på flyplassen i Atlanta før ombordstigning og igjen ved ankomst til Italia (og omvendt i den andre retningen).

De nye reiseprotokollene vil starte på eksperimentell basis, under tilsyn av de italienske departementene for helse, transport og utenrikssaker. De vil gradvis bli tilbudt passasjerer fra begynnelsen av desember måned. Den eksperimentelle fasen vil ta sikte på å evaluere effektiviteten og funksjonaliteten til den nye protokollen. Hensikten er å gjøre den mer tilgjengelig i fra sommeren 2021. Protokollen godkjenner også Covid-testede korridorer mellom München, Frankfurt og Fiumicino for å sikre at denne nye reisemetoden også kan testes i EU.

Delta Air Lines og Alitalia
Foto: Delta Air Lines.

Delta Air Lines og Alitalia

Italia er det første europeiske landet som prøver ut denne innovative prosedyren. Dette skyldes at flyreiser fra Fiumicino på rutene Roma-Milano har hatt denne protokollen i drift siden 16. september i fjor.

De har benyttet seg av hurtig-test anlegget som allerede er i drift på flyplassen med støtte fra Lazio-regionen, for en rask og enkel reiseopplevelse. Siden midten av august har det faktisk vært et hurtigtestsenter aktivt i ankomstområdet i Fiumicino Terminal 3. Resultater levert på mindre enn 30 minutter, administrert av medisinsk personale fra Lazio-regionen og USMAF-helsedepartementet.

Begge flyselskapene vil også bruke høyeffektive Hepa-filtre i kabinen. Disse vil garantere konstant luftutveksling i kabinen og sørge for passasjerens sikkerhet.

 

%d bloggere liker dette: