Flyselskap

COVID-19 fortsetter å påvirke Norwegians trafikktall i november

Norwegians trafikktall i november Norwegian
Norwegians trafikktall i november er fortsatt blod røde. Norwegian Boeing 737-800. Foto: Jørgen Syversen.

Norwegians trafikktall i november er kraftig påvirket av lavere etterspørsel som følge av reiserestriksjonene i Europa. Bookingene hos Norwegian inn mot jul viser en positiv tendens.

I november fløy 124 481 kunder med Norwegian, 95 prosent færre enn samme måned i fjor. Den totale kapasiteten (ASK) var ned 96 prosent, mens passasjertrafikken (RPK) var 98 prosent lavere. Fyllingsgraden lå på 44,4 prosent, en reduksjon på 39 prosentpoeng.

Pandemien fortsetter å ha en negativ innvirkning på driften vår. Med reiserestriksjoner i hele Europa, er etterspørselen svært lav. Det er imidlertid veldig gode nyheter for luftfarten at det snart vil komme vaksiner, og vi skal delta i konkurransen om kundene når muligheten til å reise kommer tilbake. Vårt mål nå er å få på plass et finansielt sterkt og konkurransedyktig flyselskap med en ny finansiell struktur, en tilpasset flåtestørrelse og et forbedret tilbud til kundene våre.

Jacob Schram konsernsjef i Norwegian.

SAS-sjefen forventer at Norwegian overlever

Norwegians trafikktall i november – setter opp 62 ekstra avganger


Sommerprogrammet vårt er nå ute for salg og vi ser positive tendenser i bookingene. Det er tydelig at folk har begynt å tenke på sommerferien. Det er også verdt å merke seg at bookingene inn mot jul er gode, og vi har satt opp 62 ekstra avganger. Nå ser vi frem til å fly kundene våre hjem til jul.

Totalt gjennomførte Norwegian 72,7 prosent av de planlagte flygningene i november, og av disse var punktligheten på 94,8 prosent.

Større problemer

Norwegian skriver torsdag i en børsmelding at selskapet ønsker å hente fire milliarder kroner i ny kapital. Kapitalinnhentingen vil bestå av aksjer eller aksjelignende instrumenter, ny gjeld og eventuell ny statlig støtte. Kapitalinnhentingen fra aksjonærene gjøres som en tegningsrettsemisjon, der dagens aksjonærer får rett til å kjøpe nye aksjer ut fra hvor mange aksjer de eier i dag.

Allerede før koronapandemien satte en stopper for det meste av verdens flytrafikk, slet Norwegian økonomisk. Selskapet har slitt med å tjene penger i flere år, og ligger nå med brukket rygg som følge av pandemien.

Tidligere denne høsten ble det klart at Norwegian har søkt om konkursbeskyttelse for enkelte av sine datterselskaper i Irland. Dette betyr i praksis at selskapet er beskyttet mot store krav fra kreditorer, mens selskapet forsøker å restrukturere gjelden sin.

 

%d bloggere liker dette: