Flyselskap

Ryanair kjøper 75 nye fly av Boeings ulykkesmodell

Boeings ulykkesmodell
Pressefoto: Ryanair.

Nå som Boeings ulykkesmodell (MAX) flyet er blitt sertifisert av FAA for å settes i drift, forventer Ryanair å ta de første leveransene av disse nye drivstoffeffektive og miljøvennlige flyene fra begynnelsen av 2021. Selskapet har bekreftet 210 bestillinger med Boeing på disse «Game changer» . Flyene vil bli levert over en fireårsperiode mellom våren 2021 og desember 2024.

Ryanair som (før Covid-19-krisen) var på vei til å frakte over 150 millioner passasjerer i fjor, vil bruke disse nye flyene til å utvide sine lavprisselskaper til nye EU-land og markeder, noe som vil stimulere Europas forbrukere og reisebransjen for å komme seg fra Covid-19-pandemien, så raskt som flere vaksiner rulles ut i 2021, og livet går tilbake til det normale. Ryanair og Boeing har avtalt reviderte leveringsdatoer, og har også avtalt kompensasjon for de direkte kostnadene Ryanair har pådratt seg de siste 18 månedene på grunn av disse leveringsforsinkelsene, selv om noe av denne kompensasjonen er blitt betraktet som en beskjeden reduksjon i prisingen av denne nye flyordre som har oppfordret Ryanair til å øke bestillingen fra 135 til 210 fly.

Dette er Boeing – 737 MAX

Made in China Boeings ulykkesmodell
Boeings ulykkesmodell. Boeing 737MAX. Foto: Boeing

Boeings ulykkesmodell

Boeing 737 MAX-8200-flyet er en «Gamechanger» for Ryanairs kunder og Europas forbrukere. Når dette leveres, vil dette flyet være det mest reviderte, mest regulerte i luftfartshistorien. Flyytelsen er eksepsjonell. Den leverer 8 flere seter per flytur, men likevel fobruker 16% mindre drivstoff og senker støyutslipp med 40%. Det nye Boeing-flyet med 197 seter er den perfekte plattformen for å tillate Ryanair å utvide og utvide sine lavpristjenester over hele Europa i løpet av det neste tiåret. Denne nye Boeing-ordren hjelper Ryanair med å redusere kostnadsbasen og gå tilbake til vekst i hele Europa i 2021. Planen er å tilby lavere priser til kundene, samt et lavere CO2- og støyavtrykk. Det vil gjøre Ryanair Europas grønneste, reneste flyselskap og hjelper Ryanair å nå sitt mål om å være karbonnøytral innen 2050.

%d bloggere liker dette: