Flyplass

Flystansen videreføres til 30. desember

 

Flystansen
Flystansen fra Storbritannia videreføres- Her fra London Heathrow. Foto: Pixabay.

Etter en helhetsvurdering av smittesituasjonen har regjeringen beslutte å videreføre flystansen fra Storbritannia til 30. desember kl. 17.00. Det er fortsatt mulig at flystansen kan bli videreført til over nyttår.

Stansen i direkteflygninger opprettholdes for å hindre spredning av den nye virusvarianten som er oppdaget i Storbritannia.

Det er fortsatt nødvendig å opprettholde tiltak slik at vi vinner tid til å forhindre mulig spredning av viruset i Norge. Slik situasjonen er nå, har vi ikke kapasitet til å følge opp og kontrollere alle reisende som ville komt fra Storbritannia til Norge ved ordinær flytrafikk. Det vil kunne føre til manglende kontroll på smittespredning av den nye, betydelige mer smittsomme varianten av viruset.

Bent Høie, Helse- og omsorgsminister.

Høie viser til at Helsedirektoratet i sin anbefaling peker på at rutiner og kapasitet som vil kreves når vi åpner opp for ordinære flyginger fra Storbritannia igjen, ikke er etablert ennå.

Følgende tiltak gjelder reisende fra Storbritannia fram til 10. januar.

Hovedregelen om karantene i 10 døgn gjelder fortsatt.

I tillegg stilles krav om:

  • PCR-test (Covid 19-test) innen et døgn etter ankomst i Norge og deretter ny test tidligst dag 7 etter innreise fra Storbritannia.
  • PCR-test så snart som mulig for reisende som er kommet til Norge fra Storbritannia siste 2 uker.
  • Krav om ankomstregistrering.
  • Krav om melding til kommunen der den reisende skal oppholde seg.

Det er anslått at den nye virusvarianten kan være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige virusvarianten. Viruset ser ikke ut til å gi mer alvorlig sykdom.

Helsedirektoratet fikk søndag i oppdrag å styrke informasjonen om karantenereglene til alle som kom reisende fra Storbritannia og alle som er ankommet fra Storbritannia de siste 14 dagene, blant annet med SMS-varsling.

Pressemelding: Regjeringen.no