Flyselskap

I et åpent brev går fagforeningsleder hardt ut mot SAS-sjefen

SAS kvartalsrapport åpent brev
Foto: SAS

SAS benytter piloter og kabinansatte fra datterselskapet i Irland (SAIL), samtidig som selskapet sier opp over 500 piloter i Skandinavia. Fagforeningsleder går hardt ut i åpent brev i sosiale medier.

Hvorfor tar du ikke vare på dine egne først? Tiden er inne for samhandling, ikke krig mot egne ansatte, tordner fagforeningene.

I et åpent Facebook innlegg på sin private profil, legger leder for SAS-pilotene i Skandinavia, Christian Laulund et skarpt brev til selskapets CEO Rickard Gustafson.

Åpent brev fra fagforeningsleders Facebook profil.

Korona-pandemien har ført luftfarten inn i en dyp krise både nasjonalt og globalt. I løpet av fjoråret har SAS, Norwegian og Widerøe valgt å si opp flere tusen ansatte.

Ifølge pilotene har SAS intensivert bruken av det heleide datterselskapet SAS-Ireland. Personellet der er ikke ansatt i SAS, men i et bemanningsbyrå.

De har liten tilknytning til SAS annet enn uniformen. Likevel velger ledelsen å bruke disse framfor å redusere antall oppsigelser og permitteringer i Skandinavia. De flyr nå de rutene som vi tradisjonelt har fløyet. Dette er utflagging av skandinaviske jobber.

Åpent brev – dette er SAS Ireland – SAIL

Scandinavian Airlines Ireland Ltd, også kjent som SAS Ireland eller SAIL, er et irsk datterselskap av Scandinavian Airlines. Flyselskapet operer utelukkende flyreiser på vegne av SAS. Alle SAS Irlands fly er enten basert i Londons Heathrow og Málagas Costa del Sol-flyplasser, og flyr til Skandinavia.

SAS etablerte sitt Irlandsbaserte datterselskap tidlig i 2017 og forventet at det ville være i drift innen 1. november 2017. Opprinnelig var flyselskapet forventet å være utstyrt med ni helt nye Airbus A320neo; fem fly for å starte flyvninger ut fra London Heathrow, og senere fra Málaga våren 2018, med de resterende fire flyene på vegne av morselskapet.

SAS ‘intensjon var å erstatte egne fly med billigere mannskap og basert utenfor Skandinavia for å konkurrere bedre med andre flyselskaper. SAS Ireland har ingen egne ansatte, i stedet er de ansatt i CAE, et vikarbyrå som startet ansettelsen av personell i 2017.

%d bloggere liker dette: