Flyselskap

British Airways tester ut mobilt reisepass

 

mobilt reisepass

British Airways vil være det første flyselskapet i Storbritannia som tester VeriFLY, et mobilt reisepass.

VeriFLY, vil sertifisere testsertifikater og påkrevd reisedokumentasjon på en personlig mobilenhet, før du reiser hjemmefra og tilby en rask sporingsmulighet på flyplassen. British Airways jobber med felles forretnings- og oneworld-partner, American Airlines for å teste den nye appen. Prøveperioden starter allerede 4. februar 2021 på alle transatlantiske ruter mellom London og USA.

Mobilt reisepass

Det nye digitale helsereisepasset, som kan lastes ned til en mobil enhet, er designet for å gi deg sjelefred før du reiser, ved å sjekke at kundene oppfyller inngangskravene til deres destinasjon ved å gi digital helsedokumentbekreftelse og bekrefte kvalifisering. Bruk av VeriFLY-appen vil være valgfri, og kundene vil også fortsette å være i stand til å bevise at de oppfyller de amerikanske inngangskravene ved innsjekking.

Prøveperioden følger den nylige kunngjøringen om at American Airlines, British Airways oneworld-partner, nå tillater alle kunder å bruke VeriFLY når de reiser til USA fra alle internasjonale destinasjoner. Siden American Airlines ble det første flyselskapet som tok i bruk VeriFLY i november for utvalgte ruter, har tusenvis av kunder reist med appen, og mange har gitt positive tilbakemeldinger til flyselskapet om dets brukervennlighet.

British Airways er det første flyselskapet i Storbritannia som tester bruk av et mobilt reisehelsepass for reisende fra London. Det vil også være det eneste flyselskapet utenfor USA som tilbyr sine kunder muligheten til å prøve VeriFLY.

VeriFLY er utviklet programvareselskapet Daon, som også jobber med noen av verdens ledende bank- og kredittkortselskaper. Programvaren gjør det mulig for folk å kombinere reiseverifiseringsdokumenter og Covid-19-testresultater på ett sted, slik at reisende er i full overensstemmelse med inngangskravene for destinasjonen før de reiser hjemmefra. Sertifiserte kunder vil bli raskt sporet gjennom flyplassen der spesialutpekte skrivebord vil være tilgjengelig for innsjekking.

British Airways låner
Foto: British Airways.

Om British Airways

British Airways er Storbritannias største flyselskap, og et av de største i Europa. Det er det flyselskapet som har flest flyvninger mellom det europeiske og amerikanske kontinent.

British Airways ble dannet i 1935 etter en fusjon av tre mindre flyselskaper. I 1939 ble det nasjonalisert sammen med et annet britisk flyselskap, «Imperial Airways», under navnet «British Overseas Airways Corporation (BOAC)». Det sto som navnet antyder, kun for flyvninger til oversjøiske destinasjoner.

British European Airways (BEA) stod for trafikken innenlands og i Europa. De to selskaper ble ikke slått sammen før 1972, og ble da gitt navnet British Airways. Det ble privatisert i 1987.

BA har flyvninger i Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen til London Heathrow lufthavn.

 

Alle bilder: British Airways

%d bloggere liker dette: