Flyselskap

Cathay Pacific fjerner munnbind påbud i First & Business Class

Cathay Pacific fjerner munnbind
Cathay Pacific First Class på Boeing 777. Foto: Cathay Pacific.

Cathay Pacific fjerner munnbind påbud i First- og Business Class. Passasjerer tillates å ta av munnbindet i timevis, ifølge et internt notat som nylig ble sendt til flyselskapets flyvertinner. Munnbind fritaket gjelder imidlertid bare når premiumpassasjerer har setet i liggende stilling og sover i henhold til notatet som først ble omtalt av Executive Traveller.

En talsmann for det Hong Kong-baserte flyselskapet bekreftet policyen og sa at det tillot unntaket fordi «seter i First- og Business Class er romsligere med skillevegger, og passasjerer er unntatt når de ligger flatt for å sove.

I en uttalelse fra flyselskapet heter det:

De siste retningslinjene er utformet for å hjelpe crewet vårt til å forstå omstendighetene der maskebruk er unntatt. Passasjerer er pålagt å bruke masker til enhver tid, bortsett fra i den korte perioden de spiser og drikker, og når riktig sosial avstand ikke kan opprettholdes.

Cathay Pacific
Cathay Pacific – Business Class – Foto: Cathay Pacific

Cathay Pacific fjerner munnbind-krav

Unntaket har vært på plass siden mai i fjor, men ikke engang kabinpersonalet var klar over policyen. Kilder hevder at det først kom til anvendelse etter en nylig hendelse om bord på en flytur da kabinpersonalet forsøkte å eskalere et problem med det de trodde var en ikke-samsvarende kunde.

Kravet om å bruke ansiktsmaske i Cathay Pacifics Economy- og Premium Economy-kabine vil fortsatt gjelde selv om passasjerbelastningen er lett og kundene er sosialt distanserte.

I desember 2020 rapporterte Cathay Pacific en gjennomsnittlig kabinfaktor på bare 18 prosent. Det betyr at passasjerer på mange flyreiser kunne ha holdt avstand fra folk som ikke var i sin egen boble.

Cathay Pacific fjerner munnbind
Foto: Cathay Pacific.

Om selskapet

Cathay Pacific, IATA-kode CX, medlem av Oneworld-alliansen, er et flyselskap med hovedsete i Hongkong. Hovedbasen er Hongkongs internasjonale flyplass Chek Lap Kok. Navnet er avledet av et gammelt navn for Kina (Cathay), og grunnleggerens visjon om en gang å kunne fly over Stillehavet.

Cathay Pacific er vokst fra en beskjeden start til ett av verdens største flyselskaper. Selskapet ble stiftet den 24. september 1946 av den australske flyveren Sydney H. de Kantzow og den tidligere amerikanske militærpiloten Roy C. Farrell. Opprinnelig drev det flyfrakt med to DC-3-maskiner, og etter hvert kom passasjerbefordring til. Det ble opprettet frakt- og passasjerruter fra Hongkong til Shanghai, og snart etter også til Manila, Bangkok, Singapore og Sydney.

%d bloggere liker dette: