Flyselskap

Ethiopian ønsker å fly med Boeing 737 MAX igjen

Boeing 737 MAX igjen
Flyselskapet ønsker å ta i bruk Boeing 737 MAX igjen. Foto: Boeing

Sjefen i Ethiopian Airlines, Tewolde Gebremariam, fortalte onsdag sagt at flyselskapet fortsatt er lojale til 737 MAX-flyet. Til tross for at selskapet var et av ofrene for katastrofen, mener han at det er et godt fly og planlegger å introdusere det for flåten på nytt rundt juli i år.

Ethiopian Airlines er en av de to flyselskapene som ble direkte berørt av de tragiske krasjene som førte til 20-måneders «grounding»  av flytypen. Som sådan hang det et stort spørsmålstegn over flyets fremtid hos flyselskapet, ikke bare de fire i flåten, men også de ytterligere 27 som var i bestilling hos Boeing.

Vår endelige beslutning er å fortsette med flyet og fortsette med bestillingen … Jeg vil si at vi kanskje kan begynne å fly med flyet om sommeren.

Tewolde Gebremariam, CEO hos Ethiopian Airlines på CAPA-Live.

Da han ble presset på en potensiell tidslinje for å ta flyet i bruk, sa Gebremariam at han forventet å se det i luften i juli måned. Gebremariam forklarte at den første hindringen å overvinne ville være å gjøre opp utestående krav med Boeing. Nå som undersøkelser har bevist at problemet faktisk lå i den defekte utformingen av flyet, håper han å avslutte diskusjonene snart. Han forventet å komme til et forlik innen slutten av februar. Han forklarte tankene sine om hva som kommer videre,

Den neste fasen blir å bestemme MAX. Vi har vært bekymret for flyet, men nå er det blitt klarert av FAA i USA, av EASA i Europa, av Canada og så videre. Vi har også fulgt opp gjennom våre eksperter, teknikere, ingeniører og piloter. De ser ut til å være fornøyde med at modifikasjonene ved flykontrollsystemet er rettet.

Boeing 737 MAX igjen
Ethiopian Airlines – Boeing 787 Dreamliner – Foto: Ethiopian.

Om Ethiopian – Boeing 737 MAX igjen

Siden det første flyet tok av 8. april 1946 har Ethiopian vært en pioner innenfor afrikansk luftfart. Ethiopian er det raskest voksende og mest lønnsomme flyselskapet i Afrika. Ethiopian har også den yngste flåten i Afrika. Flåten inkluderer ultramoderne og miljøvennlige fly med en gjennomsnittsalder på mindre enn fem år.

Selskapet flyr til mer enn 90 internasjonale destinasjoner på fem kontinenter, 56 av disse er i Afrika.

Flyselskapet ble medlem i Star Alliance, verdens største luftfartsallianse, i desember 2011. En av fordelene med medlemskapet er at selskapets passasjerer får tilgang på 18 450 daglige avganger og 1300 destinasjoner i 190 land.