Flyselskap

Norwegians rekonstruksjon i Irland er foreløpig godkjent

Norwegians rekonstruksjon
Norwegian Boeing 737-800. Foto: Jørgen Syversen.

Norwegians rekonstruksjon i Irland, kalt Examinership, ble i dag godkjent av dommeren i den irske High Court. Basert på denne beslutningen vil det samme forslaget bli sendt til avstemming i Norge. Selskapet vil deretter arbeide med å hente inn frisk kapital, med mål om å ha den prosessen avklart innen utgangen av mai.

Exmainership-prosessen i Irland er en rekonstruksjon som omfatter flere av Norwegians irske datterselskaper. Målet med prosessen, som ble innledet 18. november i fjor, er blant annet å styrke selskapet finansielt og å tilpasse flyflåtens størrelse til fremtidige behov.

Vi er virkelig glade for at den irske retten har godkjent Norwegians rekonstruksjon i Irland. Nå har vi den billetten vi trenger for å kunne gå videre med rekonstruksjonen her i Norge og innhente frisk egenkapital.

Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

Exmainership-prosessen – Norwegians rekonstruksjon

Den irske rettens avgjørelse ble gitt etter en rekke møter med selskapets kreditorer. Disse har med stort flertall stemte for at rekonstruksjonen skulle gjennomføres. Tilsvarende avstemming vil finne sted blant kreditorene i den norske rekonstruksjonen i løpet av de neste fjorten dagene, før den norske retten skal ta endelig stilling. Den norske rekonstruksjonen fortsetter dermed som planlagt, og ventes å kunne stadfestes rundt midt i april.

– Dette er en krevende prosess som ikke er over ennå, men dagens rettsavgjørelse gir oss styrket tro på et positivt utfall. Vi forbereder oss på å være der for kundene våre når virkningene av pandemien avtar, reiserestriksjoner reduseres og verden åpnes opp igjen, sier Schram.

Dagens beslutning vil bli rettskraftig etter en klageperiode på en måned. Selskapet vil teknisk sett være i Examinership til den planlagte egenkapitalen er innhentet. Norwegian har som mål å være ferdig med kapitalinnhentingen i løpet av mai 2021, gitt at rettsprosessene forløper som planlagt.

Om Norwegian

Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax. Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.