Flyselskap

Dette er den nye SAS sjefen

nye SAS sjefen langdistanse destinasjoner

Styret i SAS AB utnevnte onsdag Anko Van der Werff til konsernsjef. Han tiltrer sin stilling senest 15. juli 2021. Styret utnevner også Karl Sandlund, kommersiell direktør i SAS, til fungerende konsernsjef. Rickard Gustafson overleverer sine plikter til fungerende administrerende direktør i mai. Dette er den nye SAS sjefen.

Anko Van der Werff er en 45 år gammel nederlender med en fremragende karriere fra den globale luftfartsindustrien. For tiden leder han Avianca Holding Group i Colombia.

I den omfattende og nøye rekrutteringsprosessen har det vært gledelig å se hvor mange talentfulle kandidater fra den globale luftfartsindustrien har blitt tiltrukket av SAS sterke merkevare – noe som er ytterligere styrket av SAS ambisiøse bærekraft. arbeid. Jeg er derfor stolt over at vi i dag kan kunngjøre at vi utnevner Anko Van der Werff til ny administrerende direktør i SAS AB. Anko har tydelig vist at han er det sterkeste supplementet til det allerede høyt kvalifiserte og høytytende ledergruppen. Van der Werff har dyp og bred kunnskap om luftfartsindustrien og har lang erfaring fra flere internasjonale flyselskaper. Dette vil være viktig for SAS i den uforutsigbare gjenopprettingsperioden etter Covid-19-pandemien. Han er allerede godt kjent med Skandinavia, og jeg tror han vil passe godt inn i SAS kultur. I den situasjonen vi er i nå, er det en fordel at han kan starte allerede i juli. For å sikre en jevn og fremtidsrettet overgang vil SAS kommersielle direktør Karl Sandlund fungere som administrerende direktør inntil Anko kan være på plass i Stockholm. Jeg vil igjen takke Rickard Gustafson for det utrolig fine arbeidet han har gjort for SAS, og for det utmerkede samarbeidet mellom oss. På vegne av SAS-styret ønsker jeg Rickard lykke til og velstand i hans nye rolle i SKF.

Carsten Dilling, Styreleder i SAS.

nye SAS sjefen
Anko Van der Werff – Foto: Avianca.

Dette sier Anko selv….

Jeg føler meg beæret over å ha blitt ansatt som SAS nye administrerende direktør. SAS er Skandinavias ledende flyselskap og har et sterkt merke og en lang og stolt historie i luftfartsindustrien, noe som har betydd mye å knytte regionen til, både innenlands og med resten av verden. Det blir morsomt å komme tilbake til Skandinavia. Jeg har mange gode minner herfra, delvis profesjonelt, men også med familien i tankene, fordi de to eldste barna våre ble født her.  Nå gleder jeg meg til å bli kjent med teamet og alle deler av selskapet, og til å komme i gang. Utvilsomt har Covid-19 rammet hele luftfartsindustrien hardt, men SAS har et sterkt fundament å bygge videre på. Jeg er overbevist om at vi ved å samarbeide på tvers av selskapet vil skape et enda sterkere SAS,

Anko Van der Werff,

Dette er den nye SAS sjefen

nye SAS sjefen

2019 – Nåværende AVIANCA HOLDINGS, Colombia, President og administrerende direktør

Foto: AeroMexico.

2014 – 2019 AEROMEXICO GROUP, Mexico Konserndirektør og kommersiell sjef

nye SAS sjefen
Foto: Qatar Airways.

2010 – 2014 QATAR AIRWAYS GROUP, Qatar SVP Pricing & Revenue Mgt og andre stillinger

Air France-KLM nye SAS sjefen

2000 – 2010 AIR FRANCE KLM (inkludert KLM Royal Dutch Airlines)
2009-2010 Kommersiell direktør UK / Irland, Storbritannia
2006-2009 Regionleder Sverige, Finland og Baltikum, Sverige (Stockholm)
2005-2006 Markedssjef Nord-Europa, Sverige (Stockholm)
2000-2005 Prisdirektør og ulike andre stillinger, Nederland

%d bloggere liker dette: