Flyselskap

Valgt til styreleder i Oneworld Alliance

investering i SAS Valgt til styreleder
Foto: Qatar Airways.

Valgt til styreleder:  Styret i oneworld® Alliance har valgt utnevnt Qatar Airways konsernsjef Al Baker som ny styreleder.

Han etterfølger Qantas Group CEO Alan Joyce, som har bekled rollen siden september 2018. Som styreleder for oneworld styret, vil Al Baker føre tilsyn med alliansens styring, lede oneworlds styremøter og jobbe tett med oneworld-sjef Rob Gurney og alliansens ledergruppe.

Om Akbar Al Baker

Etter å ha ledet Qatar Airways siden oppstarten i 1997 har  Mr Baker er den lengst fungerende konsernsjefen for et oneworld-flyselskap. Under hans ledelse har Qatar Airways vokst til å bli et av verdens mest prisbelønte flyselskaper med et omfattende globalt nettverk, med planer om å betjene over 140 destinasjoner innen utgangen av juli 2021. Qatar Airways ble medlem av oneworld i oktober 2013.

En innflytelsesrik person i den globale luftfartsindustrien, H.E. Mr Al Baker fungerte som styreleder for International Air Transport Association (IATA) Board of Governors fra juni 2018 til juni 2019. Han har sittet i IATAs styret siden 2012. Han er også medlem av Executive Committee for de arabiske luftfartsselskapene Organisasjon og en ikke-administrerende direktør for Heathrow Airport Holdings. I tillegg fungerer han som generalsekretær i Qatar National Tourism Council.

Foto: Qatar Airways.

Valgt til styreleder

Det er en ære for meg å ha blitt valgt av de andre styremedlemmene til å lede oneworld alliance styre. Vi er i en tid da bransjen står overfor sin tøffeste utfordringer. Å representere og lede oneworld-alliansen er et enormt privilegium, og jeg er takknemlig for muligheten til å representere en allianse som har spilt en sentral rolle i å opprettholde global tilkobling for å støtte transport av viktige arbeidere, medisinsk utstyr og hjelpemateriell gjennom hele pandemien.

Jeg ser frem til å fungere som styreleder og samarbeide med våre alliansepartnere, oneworld-sjef Rob Gurney og oneworld-teamet for å gi mer global forbindelser, en sømløs reiseopplevelse og mer verdifulle lojalitetstilbud til våre passasjerer.

 

Qantas-konsernsjef Alan Joyce sa: “Som grunnlegger av oneworld har det vært en ære å tjene som styreleder for alliansen. Akbar er godt posisjonert for å veilede oneworld om den pågående transformasjonen, og vi ser frem til å samarbeide med ham og medlemsflyselskapene for å levere enda mer verdi til oneworld-kunder. ”

oneworld-sjef Rob Gurney sa: ”På vegne av alliansen vil vi takke Mr Joyce for hans ledelse av oneworld, inkludert i en utfordrende periode for bransjen. Siden Qatar Airways ble med i oneworld i 2013, har det vært en ledende bidragsyter til alliansen, og vi er beæret over å få hans fremragende herr Al Baker tjene som vår neste styreleder. Vi ser frem til å samarbeide med ham for å styrke og utvide alliansen ytterligere, når vi stiller oneworld for en bedring i industrien. «

%d bloggere liker dette: