Flyselskap

Dette kan bli det nye SAS flyet som svever over hustaket

ditt nye SAS fly
📷Foto / rendering:© Daniel Martinsson (Daniel af Cee)

Er du bosatt i en by i Norges land med færre enn 150 000 innbyggere ?.  Dette kan være det nye SAS flyet du skal fly til og fra Oslo eller København.

Ryktene om en mulig bestilling av Embraers regionale jetfly fra SAS dukket opp for noen dager siden etter at  stillingsannonsen til flyselskapet med  E195 E1 kvalifikasjoner  ble ansett som “påkrevd”.

Siden da har diskusjonen florert i ulike sosiale nettverk og fora. Nettstedet osloairports.com publiserte mandag en artikkel, hvor de prøvde å få SAS i tale. Men selskapet valgte å ikke svare på spekulasjoner.

Tirsdag kunngjorde imidlertid Ch-Aviation at Embraer og SAS signerte en intensjonsavtale om å kjøpe 15 E195 av den største varianten av familien. Størrelsen på ordren tilsvarer det antall Boeing 737-700 som finnes igjen i SAS flåten. Flyene teller totalt 13 fly, og er av de eldste selskapet har i sin flåte.

Imidlertid rapporterte norske nettsteder onsdag at SAS vil gjennomgå en større modernisering  med opprettelsen av datterselskaper, et av dem, SAS Link, som vil motta seks første generasjons E195-jetfly i 2022, men uten å avsløre opprinnelsen.

nye SAS fly
📷Foto / rendering: ©  Daniel Martinsson (Daniel@Cee) – @https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/58281-scandinavian-airlines-erj-195/

 

Nye SAS fly – nye datterselskap

  • SAS Connect: Et datterselskap etablert i 2017 som SAS Ireland, med fly registrert i Irland og mannskap i London og spanske Malaga. Gjenoppstår fra nyttår som SAS Connect med Airbus A320neo-fly og mannskap i København (CPH). Senere på året antagelig også i Oslo (OSL) og Stockholm (ARN). All ny vekst med ordinære  SAS-fly skal skje i dette selskapet neste år.
  • SAS Link: Et nytt datterselskap fra første halvår 2022 med nye og mindre jetfly av typen Embraer E195 og mannskap stasjonert i København. Skal fly på ruter med tynnere trafikkgrunnlag, etter hvert som SAS kvitter seg med de minste flyene i Boeing 737-familien.