Flyplass Flyselskap

Thailand vil innføre innreiseavgift neste år

innreiseavgift Thailand Bangkok
Foto: Pixabay.com

Thailand er av de mest populære destinasjonene i Sørøst -Asia, vil innføre en ny innreiseavgift fra neste år.

Thailands Finansdepartement har godkjent en plan for å implementere en innreiseavgift på 500 baht (rundt NOK 125) for turister for et «turisme-transformasjonsfond». Bangkok Post skriver at landets reiselivs- og kulturdepartement ville begynne å innkreve,den nye innreiseavgiften allerede neste år. Avgiften er ment å subsidiere reiselivsrelaterte prosjekter.

Yuthasak Supasorn, guvernøren for turistmyndigheten i Thailand, sa at de har som mål å samle inn 5 milliarder baht i løpet av det første året. Dette tallet er basert på forventningen om 10 millioner utenlandsankomster i 2022. Han sa at fondet ikke har til hensikt å bøte på økonomiske tap som følge av pandemien. Fondet skal heller å støtte langsiktig, lokal økonomisk vekst for turist industrien. I 2019 var det totalt 23 millioner turister på besøk i landet.

Innreiseavgift fra neste år

Det er ennå ikke bestemt hvordan gebyret vil bli innkrevd fra ankommende turister. Men tiltaket forventes å være på plass til neste år.

Etter hvert som Thailand åpner igjen, ønsker det å omstille driften og sette fokus på høyverdig og bærekraftig turisme. Dette fondet vil gi noe av finansieringen for å nå dette målet. Tourism Authority of Thailand, Tourism and Sports Ministry og andre sektormyndigheter vil avgjøre hvordan fondet skal settes opp og nøyaktig hvordan det skal fungere. Den samme komiteen vil også sette kriterier for hvilke prosjekter som vil være kvalifisert for finansiering.

I gamle dager måtte man som turist betale et tilsvarende beløp ved avreise fra BKK i kontanter på flyplassen. Ikke uten grunn at denne ABBA sangen slo så godt an.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: