Flyselskap

Thai Airways gjenopptar ruten til København

Direkte Oslo
Pressefoto: Thai Airways International.

Thai Airways International (Thai) gjenopptar ruten til København fra 31. oktober 2021. Ruten vil i første omgang ha to rotasjoner per uke. Nyheten kommer som en respons på at regjeringen har besluttet å åpne for vaksinerte turister fra 1. november 2021. Saken ble først omtalt av Bangkok Post.

Reiser til og fra Thailand har vært strengt regulert etter at landet stengte grensene i mars 2020. Nå har regjeringen besluttet å åpne for turisme fra 1. november 2021. Billettene er allerede klar til bestilling i Google Flights og andre kanaler.

Thai Airways International (Thai) gjenopptar ruten til København fra 31. oktober 2021. Ruten vil i første omgang bli fløyet to ganger per uke
Screen shot: Google.

 

Ruten vil bli fløyet med en Airbus A350-900, som har 321 seter ombord, hvor av 32 seter i Business Class (Royal silk).

Gjenopptar ruten til København

Thai Airways International er det nasjonale Thailandske flyselskap med hovedbase på Suvarnabhumi lufthavn. Selskapet var et av de opprinnelige medlemmene av Star Alliance.

Thai Airways International ble stiftet i 1960 som et fellesforetak mellom Thai Airways Company og SAS. Etter å ha hjulpet selskapet i gang ble SAS i 1977 kjøpt ut, sik at selskapet ble 100% eiet av den Thailandske stat. De to selskapene samarbeider, da de begge er medlemmer av Star Alliance.

Selskapets første flyvning var 11. mai 1960. Thai startet som «Thai International» og «Thai Airways Domestic». Senere ble de to selskapene fusjonert tildet nåværende Thai Airways International.

Da hoveddelen av turisttrafikken til landet kommer fra Europa, har Thai hatt liten trafikk til Nord-Amerika, hvor selskapet samarbeider med Lufthansa. Den 1. mai 2005 startet imidlertid Thai en non-stop rute Bangkok-New York JFK (rute TG790/791) med sin nye Airbus A340-500. Med en flytid på 17 timer var dette den raskeste direkte flyvning fra Sydøst-Asia til USAs østkyst. Dette var også en av de lengste internasjonale flyruter.

%d bloggere liker dette: