Flyselskap Rutenytt

United Airlines starter flyvning til Newark fra Bergen

Star Alliance partner United Airlines
Foto: Emirates EK27 from Glasgow , Scotland via Wikimedia

Star Alliance partner United Airlines starter flyvninger fra Bergen til Newark, New Jersey neste sommer. Fra 20. mai 2022 kan vestlendingene sette seg på en direkterute mellom Bergen og Newark 3 ganger per uke.

United Airlines, som en av de aller største flyselskapene både i USA og i verden, starter direkteflygninger mellom Newark lufthavn  og Bergen Lufthavn Flesland. Det blir dermed den første amerikanske, og eneste ikke-norske, flyselskapet som har direkteruter mellom Norge og USA. Det er i tillegg den eneste direkteruten mellom Bergen og USA.

En Boeing 757-200 flys fra Bergen kl 11.55 og med ankomst Newark kl 14.25 lokal tid. Returflyvningene finner sted kl 20.40 og med ankomst Bergen Flesland lufthavn dagen etter kl. 10.05.

Om United Airlines

United Air Lines, Inc også kjent under varemerket United Airlines er et amerikansk flyselskap grunnlagt i 1934. Hovedkontoret er i Elk Grove Village, Illinois, USA. Selskapet har om lag 61 000 ansatte og opererer 540 fly per januar 2002. Siden desember 2002 har selskapet operert under konkursbeskyttelse. United er som SAS medlem av Star Alliance.

United var tidligere et datterselskap av Boeing og ble etablert som Boeing Air Transport i 1926 og omstrukturert til United Air Lines i 1934. To fly fra United Airlines ble kapret og brukt i terrorangrepet 11. september 2001.

United fusjonerte i 2012 med Continental Airlines og ble med det ett av verdens største flyselskap. På flyene står det «United» mens resten av logoen er Continentals tidligere. UAL var verdens største operatør av flytypene Douglas DC-8, Boeing 720 og Boeing 727.

I november 2016 kunngjorde de at de ville lansere en ny billett, kalt Basic Economy, der passasjer må betale for å bruke hattehyllen. Denne billettypen skal i første omgang kunne brukes på utvalgte innenlandsruter i USA. United Airlines blir det første store selskapet som tar i bruk denne type billett.

Kilde: Wikipedia.

%d bloggere liker dette: