Flyselskap

Innreise i USA etter gjenåpningen – del 2

ventetid Innreise i USA etter gjenåpningen
Foto: flychicago.com

Usikkerheten rundt formalia og ventetid ved innreise USA, kan herved legges død. Vi ankom Chicago med  SK943 ca. 17:50 lokal tid,  noen minutter før oppsatt ventetid. Drøye 25 minutter etterpå stod vi på utsiden av Chicagos Terminal 5. Her følger del 2 av «Innreise i USA etter gjenåpningen».

Vi ankom Oslo lufthavn Gardermoen ca. 2 timer før oppsatt avreise tidspunkt. Ruten var OSL-CPH-ORD, med knappe 50 minutter transfer tid i København. Jeg hadde medbragt samtlige dokumenter i papirkopi, og hadde fornemmelsen av å være tilbake på «high-school» med clip-board og det hele.

Jeg medbragte utskrifter fra Helsenorge.no, for både negativ COVID-19 test, og vaksinasjon sertifikat.  I tillegg hadde jeg printet ut en bekreftelse på ESTA-visum, som var vår inngangsbillett til USA. Dette må det normalt søkes om minimum 72 timer før avreise, vår gikk gjennom på ca. 10 minutter. I tillegg hadde jeg mottatt en e-post fra SAS om et skjema som måtte skrives ut og medbringes i papir-form. Jeg hadde trykket-ut disse, men ble avvist på Gardermoen, og fikk i stedet utlevert ett nytt skjema.

Boarding ved Oslo lufthavn til Kastrup gikk som en lek.  Flyturen mellom Oslo og København var helt uten de store begivenheter. Vi landet litt før oppsatt tid i CPH, og måtte derfor forflytte oss fra B-fingeren, til C-fingeren hvor CPH har sine long-haul og Non-Schengen avganger.

Boarding på Kastrup ?

Men det er små komplikasjoner man likevel bør merke seg. Papirene (selvangivelsen)  vi fikk utdelt at SGS-handling agenten til SAS på Gardermoen, var ikke gyldig ved boarding i København Kastrup. Her skulle samtlige transittpassasjerer av totalt 206 reisende fylle ut nye papirer, som ble lagt i en stabel. Deretter var det Boarding på SK943 post-pandemic som vil bli gjennomført som en «match» mot Lufthansas Business Class produkt i et eget innlegg. Følg med.

Innreise i USA etter gjenåpningen

Vi har lest at enkelte av de amerikanske flyselskapene har hatt «weekend-meltdowns» i høst, og da særlig inn mot høytiden Halloween. Lørdag var det kaos med baggasje utleveringen i Chicago O’Hare. United Airlines, SAS handling partner ved flyplassen innrømmet at de var underbemannet.

 

Alt i alt – USA er åpent igjen for reisende fra Skandinavia. Bare husk å ta med alt av papirer på papir og pdf. kopi. Corona-sertifikatet brukte vi kun en gang, og det var ved inngangen til Senator Lounge i Frankfurt på returen.