Flyselskap

Følg myndighetenes råd – Gjensidige fraråder ikke reiser

Følg myndighetens råd
Følg myndighetenes råd – Gjensidige fraråder ikke reiser. Foto: Gjensidige.no

Smitten i Europa øker, og Gjensidige oppfordrer folk til å sette seg grundig inn i situasjonen dit de skal, og hvilke regler som gjelder for turoperatører og forsikringer. Følg myndighetens råd.

Vi som forsikringsselskap følger myndighetenes råd når vi forteller våre kunder hvordan de bør forholde seg i denne situasjonen. Vi fraråder ikke nordmenn å dra på reise så lenge myndighetene ikke har tatt en slik beslutning.  UD fraråder ikke reiser, men det å ta et bevisst og planlagt valg før man setter seg på flyet er uansett smart.

Øystein Thoresen, kommunikasjonsdirektør  i Gjensidige.

 

Følg myndighetenes råd – dette bør man tenke på

Gjensidige er spente på utviklingen fremover, ikke minst med tanke på usikkerheten som fortsatt råder og mye forvirring med røde land etc.. Flere er også usikre på hva som gjelder for forsikringen. Man kan ikke angre seg og få penger tilbake selv om landet merkes som rødt, så lenge UD ikke fraråder reiser til landet. Gjensidige forholder seg kun til UDs reiseråd når det gjelder avbestillinger.

Det er verdt å merke seg at det reiseforsikringen dekker, er uventet og akutt sykdom. Er man allerede syk før reisen, og med stor sannsynlighet vil trenge behandling, er dette ikke noe som dekkes av forsikringen. Den enkelte bør derfor i samråd med sin lege vurdere om en reise er forsvarlig utifra vedkommendes helsetilstand.

Sett deg grundig inn i de lokale forhold, smittesituasjon og annet, og husk at ting fort kan endre seg. Det er viktig å vite noe om kapasiteten i helsevesenet dit man drar. Tenke gjennom, hva hvis jeg blir syk, kan det lokale sykehus ta meg i mot etc..