Flyselskap

SAS gjeninnfører obligatorisk bruk av munnbind på alle innenlandsflyvninger

SAS gjeninnfører obligatorisk
Pressefoto: Mads Guldager, SAS

SAS gjeninnfører obligatorisk bruk av munnbind på alle innenlandsflyvninger og flyvninger mellom de skandinaviske landene fra mandag 6. desember.

Når det gjelder alle andre flyvninger med SAS, har munnbind vært obligatorisk siden mai 2020.

Dette er hva SAS sine hjemmesider viser akkurat nå:

KRAV TIL MUNNBIND UTENFOR SKANDINAVIA

Du må ta med ditt eget munnbind, som skal dekke både nese og munn. SAS aksepterer medisinske munnbind til engangsbruk. Egenproduserte munnbind eller munnbind av tøy er ikke tillatt. Det er obligatorisk å benytte munnbindet under hele flyvningen, fra du går om bord til du har forlatt flyet. Munnbind som er tillatt om bord inkluderer standarder som FFP2, KN95, N95. Kirurgiske masker som IIR eller lignende. Beskyttelse som er laget av tøy, visir eller beskyttelse med ventil er ikke tillatt om bord.

SAS gjeninnfører obligatorisk bruk av munnbind

I følge TV2  skriver flyselskapet i en pressemelding at alle deres passasjerer fra mandag 6. desember vil bli bedt om å ha med seg og bruke medisinske munnbind på flyreiser i Skandinavia. Det er allerede obligatorisk med munnbind på alle andre utenlandsreiser med flyselskapet, og dermed er det nå krav om munnbind på alle selskapets flyreiser. Kravet om munnbind på reiser i Skandinavia ble fjernet i oktober, men nå skal det altså gjeninnføres.
Nå som skandinaviske myndigheter begynner å gjeninnføre anbefalinger om bruk av munnbind, vil SAS gjeninnføre disse som et forebyggende tiltak.
Flyselskapet i pressemeldingen.