Flyselskap

Norwegian inngår avtale om leasing av to Boeing 737 MAX 8

Norwegian inngår avtale om leasing av to Boeing 737 MAX 8
Foto: Boeing

Norwegian fortsetter den planlagte utvidelsen av flyflåten, og flyselskapet kunngjør nå en leasing avtale på to Boeing 737 MAX 8.   Norwegian inngår avtale om leasing av to Boeing 737 MAX 8.

Avtalen er viktig i arbeidet vi gjør med å bygge en moderne og effektiv flyflåte for fremtiden. Fleksibiliteten «power-by-the-hour»-avtalene gir, gjør det enklere for oss å justere for sesongvariasjon og etterspørsel.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian inngår avtale om leasing

Overlevering av flyene er nært forestående, og bidrar til at Norwegian kan gjennomføre det planlagte ruteprogrammet for sommeren 2022 med om lag 270 ruter i Europa.

Flyene har begge en leasing periode på ni år, og i avtalen inngår «power-by-the-hour» for IATAs vintersesong i 2021/2022 og 2022/2023. En «power-by-the-hour-avtale betyr at flyselskapet bare vil betale for flyene når disse er i bruk. Dette gir selskapet god fleksibilitet til å håndtere kapasiteten også gjennom lavsesongen. Avtalen gir videre Norwegian mulighet til å kunne erstatte 737 MAX 8-flyene med moderne kortdistansefly fra Airbus. Flyene vil leases fra et vel ansett selskap som har hatt et langvarig samarbeid med Norwegian.

LES OGSÅ:

Flyr satser på nyeste generasjon 737-fly fra Boeing

Avtalen støtter opp om Norwegians mål om å tilby kundene så miljøvennlige flyreiser som mulig.

Made in China lskapet kunngjør nå en leasing avtale på to Boeing 737 MAX 8.   Norwegian inngår avtale
Boeing 737MAX. Foto: Boeing

Boeing 737 – MAX

737 MAX er en familie av tomotors kort- og mellomdistanse passasjerfly som er utviklet av amerikanske Boeing Commercial Airplanes.

Den nye familien er basert på Boeing 737 Next Generation-familien som den kommer til å erstatte. Den vil representere fjerde generasjon av 737-familien. Den viktigste endringen er bruken av større og mer effektive CFM International LEAP-1B-motorer. Flykroppen vil også gjennomgå enkelte modifikasjoner. Første leveranse av 737 MAX er planlagt å finne sted i 2017, 50 år etter at 737 gjennomførte sin første flyvning. Boeing har per mai 2015 bekreftede bestillinger for totalt 2 725 fly av typen 737 MAX.

Tidligere fly utviklet av amerikanske Boeing Commercial Airplanes blir ofte nevnt med Boeing i navnet. Produsenten har derimot ved lansering av 737 MAX gjentatte ganger presisert at flytypen kun heter 737 MAX, altså ikke Boeing 737 MAX.

 

%d bloggere liker dette: