Flyselskap Rutenytt

Delta Airlines lanserer ny rute fra Stockholm til New York

Delta Air Lines og Alitalia Delta Airlines lanserer
Foto: Delta Air Lines.

Delta Airlines  lanserer en ny daglig sesong-rute mellom Stockholm (ARN) og New York (JFK) i 2022. Ruten vilvære virksom mellom 1. juni og 28. oktober 2022, med følgende rutetilbud:

  • DL205 Stockholm til New York med avgang 11:30 ankommer 14:10
  • DL204 New York til Stockholm med avgang 19.30 med ankomst 09.30 (+1 dag)

Flyturen på 3 920 mil beregnes til  8 timer til Stockholm, og 8 timer 40 minutter fra Stockholm til New York. Flyvningen  gjennomføres med en Boeing 767-300, med 216 seter. Dette inkluderer 26 business class seter, 18 premium økonomiseter og og 172 økonomiklasse seter (hvorav 21 har ekstra benplass).

Pressefoto: Delta Airlines.

Delta Airlines lanserer ny rute fra Stockholm til New York

Dette representerer en gjenopptagelse av ruten fra Delta, selv om det dateres tilbake til en lang tid før pandemien. Delta fløy regulært ruten til Stockholm i 2017 med en Boeing 757. Så dette vil være første gang på fem år at ruten vil bli operert. Ruten vil også ha en høyere kapasitet enn tidligere.

SAS flyr også langdistanse-ruter fra Stockholm til både Chicago og Newark sommeren 2022. Flyselskapet hadde flere transatlantiske flyvninger fra Stockholm, men  i løpet av de seneste årene er flyselskapets langdistanseruter er flyttet til København.

Pressefoto: Delta Airlines.

Delta Airlines

Delta Airlines er verdens nest største flyselskap målt i antall passasjerer (2018), og det fjerde største målt i omsetning (2004). Selskapet har hovedkvarter i Atlanta, Georgia i USA og flyr rutetrafikk over hele USA, samt flygninger til Latin-Amerika, Europa, Asia og Karibia.

Rutenettverket baseres ved på hovedflyplassene i Atlanta, Cincinnati og Salt Lake City of JFK flyplassen i New York. Også flyplassene La Guardia i New York, Orlando og Boston har et mindre fokus av ruter. Det internasjonale rutenettverket omspenner alle verdensdeler med unntak av Oseania og Antarktis. Mindre ruter på innenriksnettverket betjenes av kontraktsfestede selskaper som flyr under navnet Delta Connection.

Som med en rekke andre tradisjonelle flyselskap har Delta slitt økonomisk. Selskapet har operert under amerikanske konkursbestemmelser (Chapter 11) siden September 2005. Det konkurrerende selskapet US Airways har forsøkt å kjøpe opp Delta-selskapet. I 2008 ble Northwest Airlines fusjonert med flyselskapet Delta. Sammenslåingen ble annonsert 14. april 2008, og dannet verdens største flyselskap.

%d bloggere liker dette: