Flyselskap

Emirates’ ruter til Perth og Brisbane tilbake til 100% kapasitet fra februar 2022

Emirates Skywards Brisbane
Foto: Emirates.

Fra og med i dag vil Emirates øke kapasiteten på ruter fra Dubai til Brisbane i tråd med at lokale myndigheter letter på reiserestriksjonene for internasjonale reiser. Dette kommer som et resultat av at Queensland har nådd målet om doble vaksinedoser til 80 prosent av innbyggerne.

Fra 5. februar vil ruter til Perth også være tilbake 100 prosent for fullvaksinerte passasjerer som møter kvalifikasjonskravene. Frekvensen på ruten EK420/421 mellom Dubai og Perth vil øke til fem ukentlige avganger for å imøtekomme etterspørselen fra Australske statsborgere og innbyggere som returnerer hjem. I tillegg har innreisekravene for internasjonale reisende lettet, noe som åpner opp  muligheter for de som ønsker å besøke destinasjoner i Vest-Australia.

Brisbane
Emirates Boeing 777-300ER . Foto: Emirates.

Brisbane med Boeing 777-300ER

Når kapasiteten på inngående flyvninger til Queensland er tilbake for fullt kan rute EK430 fra Dubai til Brisbane frakte mer enn 350 passasjerer per flyvning som betjenes av et Boeing 777-300ER-fly med en tre-kabinskonfigurasjon. Emirates øker også den ukentlige kapasiteten på ruten ved å øke frekvensen av flyvninger EK430/431 mellom Dubai og Brisbane til fem ganger i uken, med oppstart 1. januar 2022, med potensial for en ytterlige økning skulle etterspørselen øke utover det.

For reisende til Brisbane som møter kvalifikasjonskravene er det ikke lenger nødvendig med karantene i statlige anlegg, og kan nå ta karantenen hjemme, basert på en rekke krav fastsatt av myndighetene i Queensland.

For reisende til Perth er det ikke lenger et krav om karantene, men de vil bli pålagt å følge Vest-Australias veiledning om ankommende internasjonale passasjerer og fremvise bevis på at de er fullvaksinert.

Billetter kan bookes ved å besøke www.emirates.no eller gjennom foretrukket reisebyrå.

 

Det er svært gode nyheter at vi kan øke kapasiteten på ruter fra Dubai til Perth og Brisbane, og et viktig steg på veien til gjenopprettelsen av internasjonale ruter til hele Australia. Etterspørselen på internasjonale reiser øker hver dag, og nå kan vi tilby bedre forbindelser til australiere som møter innreisekvalifikasjonene slik at de kan reise hjem til sine kjære. Dette skjer samtidig som vi feirer 25 år med flyruter til Australia, og at vi akkurat har økt kapasiteten til Sydney og Melbourne. I tillegg har vi også gjeninnsatt vårt flaggskip, A380, til å betjene våre passasjerer som reiser inn og ut av New South Wales.

Barry Brown, Emirates Divisional Vice President for Australasia.

Australia

Lettelser i innreiserestriksjonene til Perth for internasjonale reisende

Vest-Australia har lettet på reiserestriksjonene og tillater nå fullvaksinerte internasjonale reisende innreise til Perth uten pålagt karantene ved ankomst. Ankommende passasjerer må kunne vise til et negativt COVID-19 PCR-testresultat med 72 timers gyldighet før avgang til Perth. Det er også krav til dokumenterte vaksiner mot COVID-10 med en TGA-godkjent vaksine for å få innreisetillatelse. Passasjerer må søke om et G2G-pass før de reiser.

Forskriftene i Vest-Australia krever også at de ankommende internasjonale passasjerene tar to COVID-19-tester; den første innen 48 timer etter ankomst til Perth og den andre seks dager etter det igjen.

Reiserestriksjoner for Brisbane

For å kunne gå om bord på en Emirates-flyvning til Brisbane, må den reisende være australsk statsborger, fastboende eller et nært familiemedlem, og må også kunne fremlegge bevis på at de er fullvaksinert mot COVID-19 med en TGA-godkjent vaksine. Passasjerer må også kunne vise til et negativt COVID-19 PCR-testresultat innen tre dager etter den planlagte avreisedatoen fra deres internasjonale destinasjon.

For å oppfylle de pålagte kravene til hjemmekarantene utstedt av myndighetene i Queensland, må passasjerer også gjennomgå ytterligere PCR-tester på dag én og 12 av karanteneperioden, og ethvert annet tidspunkt under karantene når de opplever COVID-19-symptomer.

Før innreise til Queensland, må reisende som innfrir innreisekvalifikasjonene søke og motta Queensland International Arrivals Registration, i tillegg til å fylle ut og levere innAustralia Travel Declaration.