Flyselskap

Norse Atlantic Airways og Norsk Flygerforbund enige om tariffavtale

Norse Atlantic Airways
Foto: Norse Atlantic – Facebook.

Norse Atlantic Airways og selskapets flygerforening har signert en tariffavtale som gjelder til mars 2024. Partene er representert av henholdsvis NHO Luftfart/NHO og Norsk Flygerforbund/LO. Avtalen er resultat av en konstruktiv dialog som startet da Norse lanserte sine planer om langdistanseflygninger tidligere i år.  

Vi er veldig godt fornøyde med avtalen vi har inngått med Norsk Flygerforbund. Dette er et samarbeid som vil bidra til å skape mange nye pilotjobber i Norge. Og som er viktig for å styrke interkontinental flytrafikk fra Oslo lufthavn og norsk turistnæring. Forhandlingene har vært preget av profesjonalitet, tillit, entusiasme og et felles mål om å bygge et flyselskap med trygge arbeidsplasser og en inkluderende kultur som vil gi oss et viktig konkurransefortrinn.

Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse.

For Norse innebærer avtalen at selskapet får forutsigbare og gode rammer for å etablere og utvikle selskapet.  Norsk Flygerforbund ser fram til å samarbeide med og videreutvikle norsk luftfart sammen med Norse.

 Vi er svært godt fornøyde med å ha fått på plass en avtale som sikrer forutsigbarhet og trygghet for både ansatte og selskapet. Det har vært et godt og tillitsfullt partssamarbeid gjennom forhandlingene, og dette har lagt et godt grunnlag for videre samarbeid og utvikling.  Luftfarten står i svært krevende tider, der vi dessverre ser at mange aktører stadig utfordrer sosial ansvarlighet. Nettopp derfor er vi veldig glade for at en seriøs aktør som Norse Atlantic Airways legger den norske arbeidslivsmodellen og sosiale verdier til grunn for sin virksomhet. I en knallhard konkurranse er vi overbevist om at dette vil bidra til å gi økt konkurransekraft.

Yngve Carlsen forbundsleder i Norsk Flygerforbund.

 

Om selskapet – Norse Atlantic Airways

Norse Atlantic Airways er et nytt flyselskap som skal tilby komfortable langdistanseflyvninger til en god pris, primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av administrerende direktør og hovedeier Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige flyr av typen Boeing 787 Dreamliner. De vil betjene destinasjoner som New York, Florida, Paris, London og Oslo. De første flyvningene forventes å ta av våren 2022. Selskapets hovedkontor er i Arendal.