Flyselskap

5700 flyginger kansellert i julen

USA grenser gjenåpnes 5700 flyginger
Foto: Pixabay.com.

På verdensbasis er rundt 5700 flyginger avlyst i løpet av julaften, 1. og 2. juledag. Det melder nettstedet Flight Aware.

Ifølge CNN er rundt 1700 av flygingene enten til og fra USA eller innenriks i USA. Avlysningene skyldes at personell har sykmeldt seg etter å ha blitt smittet av Omikron-varianten.

Millioner av passasjerer verden rundt reiser hjem til jul, men ikke alle er så heldige å nå frem før høytiden.

Koronasituasjonen har ført til lange ventetider og kaos på mange flyplasser rundt omkring i verden på julaften. Særlig i Kina og USA. Så langt i dag er over 3000 flyvninger har blitt innstilt og tusenvis av avganger er forsinket. Både som følge av smitte eller karantene hos piloter og øvrig personell.

Krisemodus

Mens flyselskapene håpet at julehelgen ville bringe millioner av passasjerer tilbake i luften har det blitt litt annerledes. Passasjerene har strømmet til flyplassene, men flyselskapene ble tvunget til å avlyse tusenvis av flyavganger i siste liten.

Problemene begynte på julaften, med amerikanske flyselskaper som kansellerte over 500 flyvninger på grunn av bemanningsmangel. Globalt ble 2.379 flyvninger kansellert, ifølge FlightAware. Mens mange av disse var i Kina, som har innført reiserestriksjoner på grunn av nye COVID-tilfeller, ble flyselskaper i Europa og USA avviklet på grunn av andre problemer.

Saken har bare eskalert i løpet av 1. juledag. Delta har kansellert ytterligere 282 flyvninger i dag, eller 14 % av ruteplanen, United 238 (12 %), JetBlue 120 (12 %) og American Airlines  88 (3 %). Disse tallene kan fortsette å stige i de kommende timene ettersom flyselskapene prøver å omarbeide ruteplanene sine.

Flyselskaper har allerede registrert ytterligere 800 kanselleringer for morgendagen, inkludert over 100 fra amerikanske flyselskaper.

 

%d bloggere liker dette: