Flyselskap

Finnair innfører skjenkestopp etter klokken 17:00

Finnair innfører skjenkestopp
Pressefoto: Finnair.

Finnair innfører skjenkestopp på innenlands flyvninger etter klokken 17:00, dette er i tråd med Finske skjenkeregler.  Omikron varianten av Covid viruset skal tydeligvis ikke slås ihjel ved hjelp av alkohol.

På Finnairs Twitter kanal ble følgende innlegg publisert i dag;

Dette gjelder i første omgang flyselskapet innenriks flyvninger. Nå kan både Finnair, så vel som SAS og Norwegian havne på «Dry Airlines-listen».

 

Finnair innfører skjenkestopp – litt om selskapet

Finnair er Finlands største flyselskap og har sin hovedbase på Helsinki-Vantaa internasjonale lufthavn. Morselskapet med dets datterselskaper dominerer både det innenlandske og internasjonale flytrafikkmarkedet i Finland. Selskapet transporterte 8,5 millioner passasjerer i 2005 på sine 16 innenlands og 55 internasjonale destinasjoner. Flyselskapet er medlem av selskaps alliansen OneWorld.  Selskapet har mottatt fire stjerner av det uavhengige byrået Skytrax.

Selskapet begynte på midten av 80-tallet å satse på direkteruter til Asia, og grunn av Finlands strategiske plassering øst i Europa begynte mange europeiske flyselskaper å føre trafikk som skulle videre til østen gjennom selskapets base i Helsingfors. Børsnotering fant ste  i 2007 den finske børsen.

Selskapet satser tungt på ruter i Europa og Asia, og markedsfører seg selv som Det raskeste flyselskapet mellom Europa og Asia. Selskapet har også ruter til enkelte destinasjoner i Nord-Amerika.

Kilde: OMAAT.

%d bloggere liker dette: