Flyselskap

Norwegian selger slots på Gatwick – men ikke til Flynorse

Norwegian selger slots
Norwegian selger slots ved London Gatwick. Norwegian Dreamliner på London Gatwick. Pressefoto: London Gatwick

Norwegian solgte nylig en rekke landingsrettigheter på Gatwick. Men det var ikke til Norse Atlantic, som akkurat nå ønsker å etablere seg der, som fikk sjansen. I stedet var det Wizz Air som tok hjem avtalen.

Norse Atlantic har overtatt ikke mindre enn 15 Dreamliner som tilhørte Norwegian og som nå skal fly med det nye norske flyselskapet etter prinsippet «power by the Hour». Så langt har det imidlertid vært problemer med å møte antall plasser for de kommende transatlantiske flyvningene. Paris og Oslo er i boks, men det store markedet i Storbritannia har vist seg vanskeligere. I likhet med Norwegian ønsker Norse Atlantic Gatwick som base for langdistanserutene, blant annet fordi easyjet har et stort knutepunkt der og automatisk kan mate passasjerer til de kommende USA-flyvningene. I tillegg er det på Gatwick at British Airways baserer sin nye lavprisinvestering.

Foreløpig har imidlertid ikke Norse fått noen tildeling av landingsrettigheter på den andre store flyplassen i London. I stedet henvises trafikken foreløpig til Stansted. Det trenger ikke å være en ulempe, men fordelene med Gatwick oppveier.

Norwegian selger slots
Gatwick Airport, Control tower. Pressefoto: London Gatwick.

Norwegian selger slots

Dagene før jul meldte Norwegian at de hadde solgt en rekke landingsrettigheter som flyselskapet hadde på Gatwick. Det er først og fremst landingsrettighetene som tidligere gjaldt for interkontinental overflatetrafikk og ikke Europaflyvningene til London fra blant annet Stockholm, Oslo, Bergen og København.

Det var en avtale som gikk Norse Atlantic forbi. I stedet var det Wizz Air som kammet hjem de ettertraktede slottene, helt i tråd med det ungarske flyselskapets ekspansjonsplaner. Hvor mye Wizz betalte er ikke offisielt, men rettigheter til en storflyplass på Gatwicks størrelse er ettertraktet og har tradisjonelt en høy verdi. Norse kan dermed fortsette å jakte på slott ved Gatwick, mens Norwegian har vært i stand til å forsyne kassereren med en betydelig sum penger.

%d bloggere liker dette: