Flyselskap

Norse velger Widerøe Ground Handling på Oslo lufthavn

Norse velger Widerøe
Pressefoto: Widerøe.

Widerøe Ground Handling har i dag inngått avtale med Norse Atlantic Airways om bakketjenester ved Oslo Lufthavn Gardermoen. Dette er en milepæl for selskapet på Oslo Lufthavn. De skal ivareta innsjekking av kunder, bagasje og flyparkering for Norse Atlantic Airways’ flygninger til USA.  

Norse er et nytt norsk flyselskap som fra våren 2022 skal tilby langdistanseflygninger til en god pris. Selskapet har en flåte på 15 fly av moderne og mer miljøvennlige fly av typen Boeing 787 Dreamliner. De første flygningene vil gå fra Oslo til USA og selskapet vil gradvis utvide tilbudet til å omfatte flygninger mellom Frankrike og UK til USA.

Widerøe Ground Handling (WGH) har et samarbeid med Norse om støtte med tjenester knyttet til flyene som er ankommet og nå står på Oslo lufthavn.

Det er gledelig å kunne utvide samarbeidet til en permanent avtale der vi ivaretar Norse og deres kunder på Gardermoen. Vi har i dette samarbeidet fokusert på å benytte nye moderne digitale løsninger slik at passasjerprosessen kan foregå effektivt. Vi vil sammen med Norse fokusere på digitalisering og sikre smidige løsninger for de reisende.

Kjell Ivar Maudal, kommersiell direktør i Widerøe Ground Handling.

Fos oss i Norse er det viktig med samarbeidspartnere som deler vårt ønske om å levere gode og effektive tjenester til sine kunder. Det er også viktig med entusiasme og positivitet.  Derfor var det et helt naturlig valg for oss å samarbeide med Widerøe Ground Handling på Oslo Lufthavn.  På samme måte som oss ønsker Widerøe Ground Handling å tenke nytt og mer bærekraftig om fremtidens luftfart.

Thom-Arne Norheim, driftsdirektør  i Norse Atlantic Airways.

«Grønn» teknologi

Med denne nye avtalen vil WGH investere i nytt bakkeutstyr som er nødvendig for laste- og losseoperasjonene med kontainere. WGH vil fokusere på en grønn linje. Når investeringene gjøres, er det fokus på å investere i «grønn» teknologi. Der det finnes elektrifisert utstyr vil dette være et førstevalg og på den måten sikre at WGH over tid tilpasser seg en miljøvennlig bakketjeneste der nullutslipp er målsetningen.

WGH er stolt og ydmyk for muligheten til å være Norse’ samarbeidspartner ved Oslo lufthavn. Vi ser at kulturen i begge selskaper er en god match for å skape et langsiktig partnerskap mellom to norske selskap på bakken og slik sett passer Norse godt inn i den porteføljen Widerøe Ground Handling håndterer i dag på Oslo lufthavn. Med Norse som kunde fortsetter WGH sin vekst ved Oslo Lufthavn, samt mål om å være den foretrukne leverandøren av bakketjenester på Gardermoen”, avslutter Maudal

Foto: WGH.

Om Widerøe Ground Handling

Widerøe Ground Handling (WGH) leverer bakketjenester på 42 flyplasser i Norge. Selskapet består av 1800 motiverte og dedikerte ansatte, samt en stor og voksende park av bakkeutstyr. Spekteret av tjenester inkluderer, men er ikke begrenset til; rampehåndtering, passasjerhåndtering, de-icing, last- og lossehåndtering, frakt og sikkerhetstjenester. WGH har hovedkontor på Oslo lufthavn.

Norse velger Widerøe

Om Norse Atlantic Airways


Norse Atlantic Airways er et nytt flyselskap som vil tilby komfortable langdistanseflyvninger til en god pris, primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av administrerende direktør og hovedeier Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige flyr av typen Boeing 787 Dreamliner som vil betjene destinasjoner som New York, Florida, Paris, London og Oslo. De første flyvningene forventes å ta av våren 2022. Selskapets hovedkontor er i Arendal.

%d bloggere liker dette: