Flyselskap

Flyr: 5 av 10 stoler ledige i januar 2022

5 av 10 stoler

I januar hadde Flyr totalt 30.042 reisende fordelt på 13 reisemål. Flyrs produksjon i januar ble tilpasset den reduserte etterspørselen i markedet, som økt omikronsmitte og strengere smitteverntiltak har medført. 5 av 10 stoler stod ledige.

Flyrs totale kapasitet i januar, med tre operative fly, utgjorde 53,5 millioner setekilometer (ASK), med en fyllingsgrad på 53,7 prosent. Gjennomsnittlig fyllingsgrad siden oppstart er på 47,6 prosent.

nyeste generasjon 737
Foto: Kilian Munch / Flyr.com

Anbefalingen om hjemmekontor og de nye tiltakene som ble innført i desember påvirket umiddelbart luftfarten og førte til en kraftig reduksjon i bestillingene også for reiser i januar.  Situasjonen tatt i betraktning, er vi fornøyde med fyllingsgraden vi oppnådde i løpet av måneden.

Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr.

 

 

5 av 10 stoler ledige hos Flyr i januar

Enhetsinntekten (PASK) for januar var NOK 0,24, tilsvarende gjennomsnittlig PASK siden oppstart. Trafikktallene for måneden viser at Flyr oppnådde en regularitet på 97,6 prosent og en ankomstpunktlighet på 72 prosent. Utviklingen i punktlighet er påvirket av vinterstormene selskapet opplevde i januar.

Flyr hadde første flyvning den 30. juni 2021 og har siden da totalt hatt 305.924 passasjerer om bord. Flyselskapet ble etablert under Covid-19-pandemien med mål om å bygge en bærekraftig og lønnsom forretningsmodell, tilpasset etterspørselen i markedet. Utvidelsesplaner og rutenettet vil bli justert fortløpende avhengig av pandemisituasjonen. Flyr opererer i dag fem fly på innenlandsruter i Norge og til europeiske destinasjoner. Ambisjonen er å øke produksjonskapasiteten til 12 – 18 fly ved utgangen av 2022.