Flyselskap

Flyselskaper oppfordrer Biden-administrasjonen til å droppe krav om innreisetest

Foto: Pixabay.com

Flyselskaper og en rekke reiselivsgrupper oppfordrer Biden-administrasjonen til å “haste” avvikle COVID-19-testkravene før innreise for passasjerer  til USA. Gruppen presset på Det hvite hus til å følge England som skrotet  testing før innreise for vaksinerte passasjerer forrige måned da reglene “ikke lenger kunne rettferdiggjøres”.

Brevet til White House Coronavirus Response Coordinator Jeffrey Zients ble signert av lobbygruppen Airlines For America (A4A) som representerer noen av de største flyselskapene i USA inkludert American, Delta og United, samt Southwest, jetBlue og Hawaiian Airlines.

På vegne av de mange sektorene i reise- og luftfartsindustrien ber vi innstendig om at administrasjonen fjerner kravet om testing før innreise for vaksinerte passasjerer som reiser til USA. Å gjøre det er rettferdiggjort av utbredelsen av COVID-tilfeller i alle 50 stater, økt immunitet og høyere vaksinasjonsrater samt nye behandlinger. Å fjerne kravet vil i stor grad støtte gjenopprettingen av reiser og luftfart i USA og globalt uten å øke spredningen av COVID-19 og dens varianter.

Testing før avreise for internasjonale reisende ble først introdusert i januar 2021, og reglene ble opprinnelig utviklet av den avtroppende Trump-administrasjonen som en måte for USA å oppheve sine pandemiske reiseforbud. Biden-administrasjonen beholdt testreglene, men bestemte seg for ikke å oppheve reiseforbudet på ytterligere 10 måneder og lempet først adgangskravene i november 2021.

Flyselskaper oppfordrer Biden til å droppe testing for innreise til USA. Foto: Pixabay,

Flyselskaper oppfordrer Biden til å droppe testkrav

Passasjerer hadde i utgangspunktet tre dager på seg til å bli testet før avreise. Men dette tidsvundet ble strammet inn til bare én dag i desember 2021 etter at Omicron-varianten dukket opp.

Men nå som Omicron-varianten er dominerende i USA, hevder reisebransjen at testing før avreise ikke gjør noe for å beskytte mot COVID-19. I stedet fraråder reglene folk fra å reise internasjonalt i frykt for å teste positivt rett før returflyvningen og deretter bli sittende fast i et fremmed land.

I fjor pumpet flyselskapene opp verdien av testing før avgang fordi de trodde det kunne brukes til å oppheve enda strengere reiserestriksjoner. En felles studie fra American Airlines og British Airways konkluderte med at en enkelt test før avgang hadde potensial til å fange opp 99,6 prosent av positive COVID-19-tilfeller.

Studien var gjennomført før den mer smittsomme varianten Omicron dukket opp.

En fersk analyse fra  Oxera og Edge Health av testregler før avgang i Finland og Italia antydet at de “sannsynligvis vil være ineffektive når det gjelder å stoppe eller til og med begrense spredningen av Omicron-varianten”.

Reisebransjen har hevdet at uten nye varianter i horisonten, kan testing før avreise oppheves. Men systemet kan raskt gjeninnføres dersom en ny og potensielt farlig variant plutselig skulle dukke opp.

%d bloggere liker dette: