Flyselskap

SAS CFO Magnus Örnberg forlater SAS

SAS CFO Magnus Örnberg
Pressefoto: SAS.

I dag kunngjorde SAS konserndirektør og finansdirektør Magnus Örnberg at han vil forlate SAS våren 2022, SAS CFO Magnus Öberg tiltrådte stillingen i mai 2020.

Jeg vil takke Magnus for hans store innsats for SAS. Jeg beklager at Magnus velger å forlate og ønsker ham lykke til videre.

Anko van der Werff, konsernsjef i SAS.

«Dette har vært en av de mest interessante jobbene jeg noen gang har hatt, og jeg er takknemlig for å ha vært en del av denne viktige og spennende virksomheten. Det har ikke vært en lett beslutning å forlate et så stimulerende miljø, og et helt fantastisk team, sier Magnus Örnberg, finansdirektør i SAS.

Magnus vil forbli i sin nåværende rolle for å sikre en smidig overgang, og SAS har startet den raske rekrutteringen av hans etterfølger.

Dårlig timing av SAS CFO Magnus Örnberg

Daværende SAS-sjef Rickard Gustafson hadde store forventninger da nyansettelsen ble presentert i mai 2020. Han pekte blant annet på Örnbergs «enorme finansielle ekspertise».

– I disse utfordrende tidene vil han spille en nøkkelrolle i arbeidet med å fremtidssikre selskapet.

Sydbank analytiker Pedersen mener «banksjefen» etterlater et stort hull på et kritisk tidspunkt.

– De neste månedene kan bli nervepirrende for SAS og selskapets aksjonærer, skriver analytikeren.

SAS slet allerede med å fylle opp flyene igjen før koronarestriksjonene begynte å slippe taket. Parallelt har selskapet satset aggressivt gjennom vintersesongen med 120 ruter til over 90 destinasjoner. Så kom Russlands invasjon av Ukraina. Det har stengt store deler av europeisk luftrom samt luftrommet over Russland, og sendt oljeprisen til himmels.

For et flyselskap som i tillegg ikke sikrer sine fremtidige drivstoffbehov, men betaler den til enhver tids gjeldende «pumpeprisen», følger kostnadene etter. Tidligere denne månedene ble det også kjent at SAS har langtidsparkert tre av sine største fly, langdistansemaskinen Airbus A350. SAS har varslet å ville oppdatere markedet på SAS Forward i april. SAS-aksjen faller nær seks prosent til 0,85 kroner på Oslo Børs onsdag. Det er ned over 31 prosent så langt i år.