Flyselskap

Norwegian fjerner krav om munnbind på alle flyvninger

fjerner krav om munnbind
Selskapet fjerner krav om munnbind om bord på alle flyvninger fra og med mandag 4. april. Foto: Norwegian

Fra og med mandag 4. april fjerner Norwegian kravet om bruk av munnbind om bord på alle flyvninger. Dette er med bakgrunn i dagens smittesituasjon og stadig færre restriksjoner i Europa.

På grunn av ytterligere lettelser i de fleste europeiske land, fjerner selskapet krav om bruk av munnbind om bord på samtlige flyvninger, uansett destinasjon. Dette er første gang selskapet opphever kravet på alle flyvninger siden det ble innført den 17. juni 2020.

Fjerner krav om munnbind

Krav om munnbind om bord på Skandinaviske flyvninger ble fjernet den 12. februar og siden det har selskapet opplevd økt reiselyst og optimisme blant kundene. Selskapet håper at lettelsene vil gjøre terskelen enda lavere for de som ønsker å reise i sommer.

Norwegian oppfordrer alle som skal ut og reise til å være oppmerksomme på at det fremdeles er munnbindpåbud ved mange flyplasser i Europa. Selskapet ber derfor alle sjekke grundig før avreise hvilke regler som gjelder dit man skal, inkludert eventuelle mellomlandinger. De som fortsatt ønsker å benytte munnbind om bord er selvsagt velkomne til det.

Til nå har alle flyselskapene i Norge fulgt samme praksis med hensyn til munnbind under flyvning. Både SAS, Norwegian, Flyr og Widerøe har fulgt rådene som helsemyndighetene har kommet med, og tillatt å ta munnbindet av bare ved servering av mat og drikke.

Munnbind har vært påbudt på fly i Norge siden juni 2020, med et unntak fra noen måneder sist høst. Da omikron-varianten dukket opp i november, ble munnbind igjen påbudt fra 3. desember i fjor. I Danmark, som Norge har fulgt tett når det gjelder smittevern-tiltak, er munnbind ikke påbudt i kollektivtrafikken lenger. Det er ett unntak: Inne i terminalene på København Lufthavn på Kastrup.

%d bloggere liker dette: