Bonus Program Credit cards Flyselskap

SAS AMEX – endrer årsavgiften og blir kredittkort

SAS AMEX

SAS Amex (American Express) har nettopp økt årsavgiften/medlemsavgiften på sine co-brandede kortene.

  • Amex Classic forblir Kr 0,-.
  • Amex Premium fra Kr 85 – 100,-/mnd og totalt Kr 1 200,-/årlig.
  • Amex Elite fra Kr 335 – 400,-/mnd og totalt Kr 4 800,-/årlig.

Denne endringen vil gjelde fra den måneden man fornyet kortet eller 1. september 2022.

SAS AMEX

Debetkort til kredittkort for SAS AMEX

På grunn av den kommende endringen i Finansavtaleloven (LOV-2020-12-18-146) vil en kredittgrense på samtlige American Express-kort bli innrapportert til Gjeldsregistret. Dette medfører at delbetaling muliggjøres fra og med juni 2022.

I den forbindelse innhenter selskapet også kompletterende medlemsopplysninger for å få mer informasjon om sine kunder. Dette gjøres i henhold til Hvitvaskingsloven (LOV-2018-06-01-23), for å forhindre hvitvasking og finansiering av terrorisme.

På grunn av endringene kreves en godkjennelse av de oppdaterte vilkårene, samt en komplettering av medlemsopplysningene for å unngå at dine American Express-kort blir sperret og at medlemskapet avsluttes. Som hovedkortinnehaver trenger du bare gi din godkjennelse én gang, da det vil dekke alle American Express-kortene dine. Eventuelle ekstrakort innehavere trenger ikke gjøre noe.

Hvert medlem vil få tildelt en kredittgrense på dine American Express-kort. Vær oppmerksom på at rentekostnader påløper dersom du velger delbetaling. Hvis du derimot ønsker å betale hele fakturaen, og vi har mottatt beløpet senest på forfallsdatoen betaler du ikke rente. Gjennom å logge inn i appen Amex NO eller på våre nettsider får du enkelt oversikt over din disponible kreditt. Endringene for dine kort vil ikke påvirke medlemsfordelene.

Når kredittgrensen blir satt blir en stor mengde informasjon – blant annet betaling- og forbrukshistorikk – tatt i betraktning.

Vær oppmerksom på at rentekostnader påløper dersom du velger delbetaling. Nominell rente fra 9,90% til 19,80%. Effektiv rente avhenger av korttype. Ved kontaktuttak utgår renten direkte ved kontantuttaket. For mer informasjon om renter, delbetaling og kostnader, vennligst les SEF.

Er det fortsatt verdt å betale NOK 4 800 for to companion tickets ? Kjør debatt i kommentarfeltet.

 

 

%d bloggere liker dette: