Bonus Program Credit cards Flight Deals

Vi har testet American Express Elite

American Express Elite SAS EuroBonus

DNBs lisens til å utstede SAS AmEx-kort har utløpt, og American Express har selv overtatt distribusjonen av kortene i Norge fra og med november 2018. Vi har testet American Express Elite kortet.

Den største endringene er at kortet gjøres om til et betalingskort framfor et kredittkort, som betyr at du ved faktureringsdato har en frist på 14 dager til å tilbakebetale det du har brukt. Du har ikke mulighet til å nedbetale utestående beløp over tid, som ved vanlige kredittkort. Det har vært litt klabb-og-babb ved utsendelse av de nye kortene.

Jeg gir deg herved muligheten for en gratis Test her.

Samtidig ble valutapåslaget økt på samtlige kort fra 1,75 prosent til hele 2,5 prosent – det høyeste valutapåslaget i Norge per dags dato etter det vi har erfart. Med det kommende Elite-kortet har man dessuten mulighet til å tjene opp to Companion Tickets i løpet av et kalenderår, mot én tidligere.

Vi valgte derfor å bestille American Express Elite kortet direkte på siden til American Express.

Kortet finnes i 3 ulike nivåer. Du kan lese mer om de ulike kortene her.

Bestilling av American Express Elite kortet.

Selve bestilling av kortet gjøres online. Du mottar faktisk svar innen 60 sekunder eller kortere.

American Express Elite Companion Ticket SAS EuroBonus

Signering foregår med BankId og deretter får du en bekreftelse på om søknaden er godkjent og registrert. Jeg mottok kortet i løpet av 4 arbeidsdager, og kortet måtte aktiveres på min sider. Det er også mulig å laste ned en app til både Ios og Android. Denne appen har et klart utviklings potensiale. Foreløpig er det relativt få muligheter i appen.

Companion Ticket

 

De 20 000 status poengene var registrert på min SAS EuroBonus konto i det øyeblikket søknaden var godkjent. Kudos for det. Det eneste «rare» er at de 20 000 status poengene ikke fremkommer i noen oversikt.  I tillegg overføres poengene løpende ved bruk, man må ikke vente på måneds slutt og så 4-5 arbeidsdager.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Oppsummert

Companion Ticket SAS EuroBonus

  • Årsavgiften økes fra 1700 til 4020 kroner (335 kroner per måned). Det vil gis 20 ekstrapoeng per 100 kroner. Kjøp på sas.no vil gi 30 ekstrapoeng per 100 kroner.
  • Companion Ticket oppnås ved 150 000 og 300 000 kroner i omsetning. Disse vil være gyldige innenfor hele Star Alliance. Det gis 20 000 statuspoeng per år. På samme måte som med SAS Mastercard Premium vil disse poengene kun telle mot status
  • På Classic og Premium kan du få et ekstrakort gratis, og ytterligere tre ekstra for henholdsvis 300 og 540 kroner per stykk per år. På Elitekortet vil du kunne få inntil tre ekstrakort gratis, og ytterligere et kort for 540 kroner per år
  • De nye kortene vil ikke være kredittkort, men betalingskort. Det betyr at hele fakturaen må betales ved forfall.
  • Det vil derfor heller ikke være noen definert kredittgrense, men en grense som baseres på brukshistorikk
  • Companion Ticket kom på e-post 2 dager etter at siste kjøp var registrert, og grensen nådd !

 


Dette innlegget inneholder lenker til tjenester fra en eller flere av våre annonsører. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene. Vilkårene gjelder tilbudene som er oppført på denne siden.