Flyselskap

Tysk fagforening krever 9,5 % lønnsøkning for Lufthansa bakkepersonell

Foto: Lufthansa.

Den tyske fagforeningen ver.di krever en lønnsøkning på 9,5 %, eller minst 350 euro (NOK 3800) per måned, for Lufthansa bakkepersonell for å dempe effektene av skyhøy inflasjonen, het det onsdag.

Fagforeningen krever at minstelønnen skal økes til minst 13 euro fra under 12 euro, forhandler for 20.000 ansatte ved Lufthansa-enheter inkludert innsjekking, dispatch, logistikktjenester og flyfrakt. Kabinansatte og piloter er separat organisert og fører egne forhandlinger med selskapet.

Etter tre år med lønnskutt treffer dette Lufthansa bakkepersonell, som er spesielt hardt rammet av den høye inflasjonen. Lønnsøkningen er viktig for å beholde ansatte, og nyrekruttering av ansatte.

Christine Behle, nestleder i fagforeningen ver.di.

Tysklands mektigste fagforening IG Metall ønsker å forhandle solide lønnsøkninger. Det vente et krav på mellom 7 % og 8 % for nesten 4 millioner ansatte i metall- og elektroindustrien.

Flyselskaper og flyplassoperatører rundt om i Europa sliter med å holde ruteplanene sine på grunn av mangel på ansatte. Avbestillinger rett før sommerferie sesongen har skapt omfattende forstyrrelser. En første runde med forhandlinger med Lufthansa vil finne sted 30. juni, sa ver.di.

Lufthansa bakkepersonell i service center. Foto: Lufthansa.

Lufthansa bakkepersonell

På en flyplass er arbeidet preget av høyt tempo og teamwork. Du vil ha svært varierte arbeidsoppgaver der du har mye kontakt med de som skal ut å reise. Sentrale arbeidsoppgaver er passasjerservice, innsjekk av passasjerer og bagasje/frakt, oppgaver i forbindelse med boarding, ankomstservice mm.

En flyarbeider med logistikkutdannelse har kunnskaper innenfor IKT og prosesser hvor gods og bagasje fordeles. På en flyplass arbeides det under høyt tempo og teamwork. Sentrale arbeidsområder for en flyarbeider kan inneholde alt fra service, veiledning, vektbegrensning og vektfordeling ved transport til ordrebehandling, lagerhold og kunnskap om emballering og forsendelser samt sikring av gods. Flyarbeidere er brukere av manuelle og elektroniske verktøy for transport, vareflyt og dokumentbehandling har ansvar for vedlikehold av bakkeutstyr.