Flyselskap

SAS ilagt en bot bot for kommunikasjonen under streiken

SAS ilagt en bot
Foto: Andy Prhat / SAS.

Media fikk nyhetene før den offentlige pressemeldingen gikk ut. Dette resulterer nå i en straffe fra Nasdaq i Stockholm. Nå er SAS ilagt en bot på nesten to millioner kroner.

Nyheter som kan påvirke børs og aksjekurs må gå offisiell vei og ikke lekkes på forhånd. Men da SAS-streiken brøt ut 4. juli i år, var det en nyhet media kjente til før pressemeldingen fra SAS var offentlig.

Riktignok er det bare snakk om et par minutter, men Nasdaq Stockholm mener det er så alvorlig at børsen nå krever bot.

At nyheten nådde media noen minutter før den pressemeldingen ble publisert er selvsagt svært uheldig og Nasdaq Stockholms disiplinærutvalg har som følge av dette besluttet å ilegge SAS en bot.

SAS i en pressemelding.

SAS kvartalsrapport SAS fortsetter ramp-up SAS ilagt en bot
Foto: SAS

SAS ilagt en bot – oppgir sviktende teknikk som årsak

SAS publiserte en børsmelding om streiken så tidlig det var mulig, men på grunn av tekniske grunner ble meldingen publisert noen minutter etter at nyheten om streiken hadde nådd pressen som ventet utenfor der forhandlingene fant sted», blir det opplyst at er bakgrunnen for boten.

Skriver dn.no

At nyheten nådde media et par minutter før børsmeldingen ble sendt ut blir beskrevet som «veldig uheldig». Stockholm-børsen har nå besluttet å ilegge SAS en bot på tre ganger flyselskapets årlige avgift til børsen i Stockholm, skriver dn.no.

Louise Bergström, investorkontakt i SAS, sier til Dagens Næringsliv at avgiften er en avtale som ikke er offentlig. Derfor må SAS nå betale nærmere to millioner kroner, 1.960.000, i bot for det som skjedde. SAS viser til tekniske problemer som gjorde at pressemeldingen ble forsinket.

AS står i en økonomisk krise. Konsernet lanserte i februar spareprogrammet «SAS Forward», som skal redusere årlige kostnader med 7,5 milliarder svenske kroner.

Selskapet har i tillegg varslet at det har behov for å omgjøre gjeld på 20 milliarder svenske kroner til aksjer og hente inn 9,5 milliarder svenske kroner i friske penger. Dette vil i så fall utvanne de eksisterende eierne.

SAS har fått konkursbeskyttelse i USA, såkalt Chapter 11. I korte trekk betyr det at SAS’ kreditorer ikke kan begjære selskapet konkurs.

 

%d bloggere liker dette: