Flyselskap

Finnair skal spare inntil 200 årsverk – skal gjenopprette lønnsomhet

skal gjenopprette lønnsomhet
Foto: Finnair.

Finnair starter forhandlinger med sine ansatte for å diskutere planer om å omorganisere selskapet gjennom oppsigelser og endrede stillingsbeskrivelser. Finnair skal spare inntil 200 årsverk – skal gjenopprette lønnsomhet.

Planen er knyttet til Finnairs nye strategi publisert 7. september som fokuserer på å gjenopprette Finnairs lønnsomhet. Planen tar sikte på å bygge Finnairs ulike funksjoner for å møte størrelsen på selskapet og endringene i Finnairs driftsmiljø. Finnair vil operere med mindre kapasitet enn før pandemien.

Inntil  200 arbeidsplasser hos Finnair kan reduseres globalt dersom planen gjennomføres. Rundt 120 av oppsigelsene vil skje i Finland, hvor forhandlingene gjelder rundt 770 ansatte som jobber i toppledelse, leder- og ekspert roller. Finnair har totalt cirka 5300 ansatte globalt. Forhandlingene gjelder ikke mannskap eller andre operative ansatte.

Russlands invasjon av Ukraina og det lukkede russiske luftrommet har påvirket virksomheten vår betydelig. Derfor, i tillegg til andre tiltak for å gjenopprette Finnairs lønnsomhet, må vi diskutere tiltak som dessverre er de mest smertefulle for våre ansatte.

Topi Manner, Finnair-sjef.

Skal gjenopprette lønnsomhet

Et sosialt støtteprogram til de som kan miste jobben er del av forhandlingene. Finnair tilbød et sosialt støtteprogram for å hjelpe til med gjenansettelse i 2020 for de som deretter mistet jobben i Finnair på grunn av situasjonen forårsaket av pandemien. Programmet ga gode resultater.

Forhandlingene starter 5. oktober og beregnes å vare i minst 6 uker. Finnair diskuterer for tiden med alle sine interessenter om endringer som er nødvendige for å gjenopprette Finnairs lønnsomhet. Dette inkluderer diskusjoner med sine ansatte om endringer i ansettelsesvilkår som vil redusere enhetskostnadene.

Om Finnair

Finnair flyr mellom Asia, Europa og Nord-Amerika med vekt på hurtige mellomlandinger via Helsinki. Finnair frakter mer enn ti millioner passasjerer i året, og knytter 19 byer i Asia til mer enn 60 destinasjoner i Europa. Flyselskapet er en pionér innen bærekraftig flygning, og var først ute i Europa med å lansere det øko-smarte, neste-generasjons-flyet Airbus A350 XWB. Finnair er også det første europeiske flyselskapet som er listet i Leadership Index of the worldwide Carbon Disclosure Project. Finnair er medlem av oneworld, som er en allianse mellom verdens ledende flyselskaper dedikert til å tilby det høyeste servicenivået til regelmessig, internasjonalt reisende.

Som det eneste Nordiske flyselskapet med en 4-stjernes Skytrax-rangering, har Finnair vunnet World Airline Award for beste flyselskap i Nord-Europa alle de syv siste årene.

%d bloggere liker dette: