Flyselskap Rutenytt

Thai øker til daglige flyvninger på Arlanda – fortsatt ikke til Oslo

Thai Airways søker om Skandinavia daglige flyvninger
Pressefoto: Thai Airways.

Thai reiser seg sakte fra de økonomiske problemene. Nå øker trafikken foran vinterperioden med blant annet daglige flyvninger til Stockholm.

Når vintersesongen nå starter, har Thai Airways oppdatert rutetabellen for trafikk til blant annet Europa. Riktignok er Thai fortsatt midt i gjenoppbyggingen etter pandemien, men forventer å kunne fly til 34 destinasjoner fra basen i Bangkok. Arlanda er allerede en del av trafikkprogrammet, men kan nå se frem til at de fem flyvningene i uken øker til daglig trafikk fra 1. desember.

Nettstedet  Thaifeber.no meldte i august at de har snappet opp rykter fra det thailandske mediet Khaosod Online at Thai Airways vil gjenåpne ruten i november i år.

Thai Airways har vært et av de flyselskapene som har slitt mest under pandemien, og det har lenge vært stilt spørsmål til om flyselskapet vil overleve etter å ha vært gjennom konkursforhandlinger med sine kreditorer.

Om Thai Airways og daglige flyvninger

Thai Airways International er det nasjonale Thailandske flyselskap med hovedbase på Suvarnabhumi lufthavn. Selskapet var et av de opprinnelige medlemmer av Star Alliance. Thai Airways fløy daglig direkte mellom Oslo og Bangkok før pandemien. På denne ruten fløy selskapet hovedsakelig med en Boeing 777-300ER.

Thai Airways International ble stiftet i 1960 som et fellesforetak mellom Thai Airways Company og SAS. Etter å ha hjulpet selskapet i gang ble SAS i 1977 kjøpt ut, sik at selskapet ble 100% eiet av den Thailandske stat. De to selskapene samarbeider, da de begge er medlemmer av Star Alliance.

Selskapets første flyvning var 11. mai 1960. Thai startet som «Thai International» og «Thai Airways Domestic». Senere ble de to slått sammen i det nåværende Thai Airways International.

Da hoveddelen av turisttrafikken til landet kommer fra Europa, har Thai hatt liten trafikk til Nord-Amerika, hvor selskapet samarbeider med Lufthansa. Den 1. mai 2005 startet imidlertid Thai en non-stop rute Bangkok-New York JFK (rute TG790/791) med sin nye Airbus A340-500. Med en flytid på 17 timer var dette den raskeste direkte flyvning fra Sydøst-Asia til USAs østkyst. Dette var også en av de lengste internasjonale flyruter.

 

12 comments

  1. Turistnæringen i Thailand sliter nå så det tar nok ikke lang tid før det er på plass

  2. Det er mange som ønsker direkte fly fra Oslo til Thailand, så vi håper det skjer snart

  3. kan det ha noe med avgifter på norske flyplasser som gjør at thai holder til bake og heler bruker Stockholm og København som knute punkt.

  4. Så flott, flere som bor rundt i Norge vil heller mellomlande i Stockholm eller København på vei til Thailand enn Gardermoen.

  5. Helt greit å fly med thai til Kastrup eller Arlanda når jeg skal til Bergen, godt å slippe Gardermoen ,for der er det dårlig service

Comments are closed.

%d bloggere liker dette: