Flyselskap

SAS inngår avtaler med 10 leasingselskaper

leasingselskaper endrer navn SAS CO2 kompenserer
Instagram konto: @kvandalphotos – Scandinavian Airlines Ireland (SAIL) A320 neo (EI-SIG).

SAS kunngjør at de har inngått avtaler med 10 leasingselskaper som dekker  totalt 36 fly for å endre vilkårene i eksisterende leasingavtaler for fly og utstyr.

Avtalene utgjør et viktig steg i arbeidet med å rekonfigurere flyflåten og for å oppnå de 7,5 milliarder SEK i årlige kostnadsbesparelser som er en del av SAS FORWARD-planen. De endrede leieavtalene krever godkjenning av United States Bankruptcy Court for Southern District of New York («domstolen») og omorganiserings planen i kapittel 11-prosessen for å tre i kraft.

Avtalene gjelder følgende leasingselskaper :

  • AerCap Holdings N.V.
  • Aergo Capital Limited, Aircastle Limited.
  • ALAFCO Aviation Lease and Finance Company.
  • Avolon Aerospace Leasing Limited.
  • CDB Aviation.
  • Dubai Aerospace Enterprise (DAE) Ltd.
  • ICBC Aviation Leasing Co.Ltd.
  • ORIX Aviation Systems Limited.
  • SDH Wings International Leasing Limited.

Dette gjelder totalt  36 fly, hvorav 3 widebody-fly og 33 single ailse fly, samt visst relatert utstyr.

 

Gjennom de endrede leasingavtalene er SAS godt i gang med å oppnå de planlagte årlige kostnadsbesparelsene på minst 850 millioner SEK til 1,0 milliarder SEK i reduserte kostnader for flyleasing og reduserte kapitalkostnader, som er en viktig del av å oppnå den årlige kostnaden. besparelser på 7,5 milliarder SEK frem til regnskapsåret 2026 som en del av SAS FORWARD-planen. Selskapet har til hensikt å fortsette forhandlinger med enkelte andre av sine utleiere for å få til ytterligere endringer i eksisterende leieavtaler.

Stort fokus mot SAS
Pressefoto: SAS.

Vi fortsetter å gjøre fremskritt i chapter 11-prosessen vår. De endrede leieavtalene lar oss rekonfigurere flyflåten og forbedre kostnadsstrukturen vår, som er en viktig del av vår SAS FORWARD-plan. Vi er takknemlige for det konstruktive samarbeidet vi har hatt. med våre utleiere, og vi fortsetter å ta de nødvendige skritt for å bli et mer konkurransedyktig flyselskap og en sterkere forretningspartner for dem. Vårt arbeid med å transformere eksisterende leieavtaler fortsetter slik at vi kan nå våre mål.

Anko van der Werff, President og administrerende direktør i SAS.

SAS lanserte i februar spareprogrammet «SAS Forward» hvor de ønsker å omgjøre 20 milliarder svenske kroner i gjeld til aksjer. Videre kutte kostnadene årlig med 7,5 milliarder kroner og hente inn 9,5 milliarder kroner i frisk kapital.

 Vi er takknemlige overfor våre utleiere for å jobbe konstruktivt med oss, mens vi fortsetter å ta nødvendige steg for å bli mer et mer konkurransedyktig flyselskap og en sterkere businesspartner for dem. Vi fortsetter å forfølge ytterligere endringer i leieavtaler så vi kan oppnå våre mål.

Dette omfatter 36 fly. Det gjelder 33 smalbuksfly, vanlige fly med én midtgang, og tre større bredbuksfly, som normalt har to midtganger. I tillegg er leievilkårene endret for noe utstyr knyttet til flyene.

De endrede leieavtalene må godkjennes av konkursdomstolen i New York.

 

 

%d bloggere liker dette: