Flyselskap

50 nye Emirates Airbus A350-fly får nytt underholdningssystem

underholdningssystem
Emirates installerer nytt underholdningssystem i sine 50 Airbus A350. Foto: Emirates

Emirates investerer over 2,5 milliarder kroner i et nytt underholdningssystem som vil forbedre opplevelsen om bord på den fremtidige flåten av Airbus A350-fly, som forventes å ta til vingene i 2024. Dette skjer som en del av Emirates sine ambisjoner om å være i forkant av utviklingen, for kundene øker forventningene til underholdning av høy kvalitet.

Det er nesten umulig å forestille seg at de små skjermene i setene ikke alltid har vært der. Som den gang, da den eneste underholdningen flyet kunne tilby var en tegnebok eller en lur. Emirates var faktisk det første flyselskapet som introduserte skjermer for underholdning ved alle seter – en tjeneste som nå er en selvfølge. Og derfor er det på tide å ta neste steg for et av verdens største passasjerflyselskaper.

Emirates investerer derfor over 2,5  milliarder kroner elektronikkkonsernet Thales sitt fremtidige underholdningssystem, AVANT Up.

Systemet vil bli installert i alle Emirates’ kommende Airbus A350-fly, som forventes levert i 2024. Investeringen i det nye underholdningssystemet kommer som en del av Emirates’ mål om å stadig forbedre kundeopplevelsen om bord og være på i forkant av utviklingen. Et mål som har hentet hjem flere bransjepriser til flyselskapet.

Emirates hjelper
Installerer nytt in-flight system på A350. Foto: Emirates,

Bedre forbindelse som reisende

Emirates sitt AVANT Up-system er det første flyselskapet som bruker Samsungs Optiq 4k QLED HDR-skjermer med én milliard sylskarpe farger. Med andre ord vil de 5000 kanalene som Emirates-reisende nyter godt av på selskapets isunderholdningssystem, inkludert de nyeste filmene, direktesendt TV, TV-programmer og musikkalbum, være minst like skarpe som på flatskjermen hjemme.

Det nye systemet fra Thales vil optimere bildekvaliteten på ICE-live-TV til det maksimale mulig i en høyde på 12 kilometer.

Systemet tilbyr også to Bluetooth-tilkoblinger og innebygd Wi-Fi, slik at passasjerene kan pare flere enheter. Som for eksempel telefoner, nettbrett, hodetelefoner eller til og med spillkonsoller, alt mens systemet støtter opptil 60 watt USB-C for hurtiglading av for eksempel mobilen din.