Flyselskap

Lufthansa – innfører enda ett nytt Business Class sete i flåten

Business Class sete
Modellert Boeing 787 i Lufthansa farger. Foto: Airbus.

På grunn av forsinkelsene med leveranser av Boeing 777X, har det tyske flyselskapet måtte ta i bruk andre alternativ for å styrke sin langdistanse satsning. Nå har selskapet mottatt 5 eksemplarer av Boeing 787 – dreamliner som egentlig skulle ha vært levert til  Kinesiske Hainan Airlines. Ny flytype – ja det betyr et ny type Business Class sete i flåten.

Da den første B787 ankom Frankfurt var det liten eller ingen feiring som normalt kan forvente ved ankomsten av en ny flytype.

Business Class kabinen på Boeing 787 Dreamliner hos Lufthansa. Egentlig planlagt levert til Hainan Airlines. Foto: Lufthansa.

Lufthansa har besluttet å beholde Hainan Airlines business class-konfigurasjon på 1-2-1. Enkelte dekor-elementer har likevel fått “Kranen” eller Lufthansa varemerke. Det har lenge vært antatt at denne B787 skulle settes inn på ruten mellom Frankfurt-Toronto i november. Men nettstedet Aerotelegraph melder at det nå er bestemt at den første ruten vil være Frankfurt-New York (Newark) i desember 2022. For tiden gjennomgår denne B787 trenings flyvninger.

I 2023 vil Lufthansa avduke sitt nye om bord produkt, og den nye businessklassen forventes å avvike fra den som tilbys på disse fem B787-ene. Gitt den høye prisen på business class-seter ville man forvente at Lufthansa beholder det nåværende produktet på disse spesielle B787-ene.

Ex-Philippine Airlines (PAL) – annet Business Class Sete

Også på Airbus A350-900 maskinene som Lufthansa overtok fra Philippine Airlines, valgte selskapet å beholde eksisterende innredning, dog med endring av fargekart. Disse maskinene har også 1-2-1 innredning, og er trafikk fra München-hubben.

Dagens opprinnelige Lufthansa Business Class konfigurasjon

Business Class sete
Dagens Lufthansa Business Class sete – Bildet er fra en Boeing 747-8. Foto: Lufthansa.