Flyselskap

Norse Atlantic leier ut flere fly

Norse Atlantic leier ut flere fly
Foto: Med tillatelse fra Erik Moen.

Femten Dreamliners blir til ti. Norse Atlantic leier nå også ut en femte maskin både i vinter- og sommersesongen. Også neste sommer vil derfor flåten bestå av ti fly.

Norse Atlantic har etter bare drøyt fire måneder i drift  rukket å etablere seg på tre baser, i Oslo, London og Berlin. Trafikkutviklingen har også ifølge flyselskapet gått etter planen. I september ble det gjennomført totalt 338 flyvninger med 62.749 passasjerer om bord. Det er en økning fra august  måned på syv prosent. Det ga en kabinfaktor på 56 prosent, som begynner å bli det tynneste laget for et lavkostselskap, ifølge norske analytikere.

Nylig meldte Norse at flyselskapet nå tilpasser trafikken for den kommende vinterperioden. Blant annet fjernes Los Angeles fra flyprogrammet i løpet av vinteren. Alt i alt blir det fem ruter til USA neste sesong mens flyselskapet går i dvale.

Vintersesongen er historisk utfordrende for bransjen. I år møter vi også ekstra belastninger i form av høye drivstoffpriser, økende inflasjon og usikkerhet rundt etterspørselen. Norse Atlantic fortsetter å vurdere mulige ruter for kommende vinter med tanke på etterspørsel og økonomi.

Björn Tore Larsen, administrerende direktør hos Norse Atlantic.

Norse Atlantic leier ut flere fly

Samtidig pågår planleggingen for neste sommer hvor fokus mest sannsynlig vil være på Gatwick med et betydelig økt antall destinasjoner. Til tross for det vil det være totalt ti maskiner i drift i løpet av 2023. Norse har i dag 13 Boeing 787 med ytterligere to på vei for å bygge opp den tidligere planlagte flåten på 15 Dreamliner. Fire av dem er imidlertid leid ut til Air Europe i 18 måneder, det vil si hele neste år. Nå er det klart at en maskin til er leid ut, det er ikke klart til hvilket flyselskap.

Alle fly er leaset etter «power by the hour», Norse Atlantic betaler kun når de er i luften. Leiekontrakten med Air Europe gir Norse et tillegg til kassen og til tross for et tap i løpet av første halvår av driftsåret på 51 millioner dollar, forventer ikke ledelsen å måtte hente ny kapital.

2 comments

  1. Halvfulle fly (56%)33%av flyparken leid ut, instillte destinasjoner? (Orlando).

    Risikosport å kjøpe billetter. Ikke sikkert dem finnes om 2 måneder.

  2. Fly fra LA til OSL i dag er kansellert.

    Å kjøpe billetter med Norse er som å spille russisk rulett.
    Det kan jo gå bra ☹️

Comments are closed.