Flyselskap

LOT leier inn ytterligere seks B-737 MAX-fly

LOT leier inn
LOT leier inn ytterligere 6 Boeing 737 MAX. Pressefoto: LOT.

LOT leier inn ytterligere seks B-737 MAX-fly . Det polske flyselskapets flåte av Boeing 737 MAX vil stige til 12 maskiner innen utgangen av måneden

Det polske flyselskapet Lot Polish Airlines kunngjorde at det har signert en avtale med leasingselskapet Air Lease Corporation (Alc) om langtidsleasing av 6 B-737 MAX 8-fly, den minste av de to variantene som for tiden er sertifisert for bruk. kommersielle. Denne avtalen utgjør den siste utviklingen av et arbeidsforhold som har vart i årevis.

LOT leier inn fly

Vi velger en ny flåte i det regionale og narrow body segmentet. Inntil en leverandør er valgt planlegger vi å lease fly som en broløsning. De første Embraer 175- og 190-flyene har allerede blitt med i Polish Airlines-flåten, og det vil snart bli fulgt av Boeing 737 MAX 8. Jeg er veldig glad for å se disse pålitelige og rimelige flyene komplementere vår narrow body flåte.

Maciej Wilk, Chief Operating Officer hos LOT.

Denne avtalen vil bringe det polske flyselskapets flåte til 12 fly, en dobling av det nåværende antallet fly i tjeneste. Leveransen forventes fullført i løpet av noen få uker og skal være operativ innen slutten av denne måneden.

Om LOT

LOT Polish Airlines (Polskie Linie Lotnicze LOT) er et polsk flyselskap. Selskapet ble stiftet 1. januar 1929, da samtlige flyselskaper det året ble fusjonert inn til et nytt statlig selskap. Selskapets første internasjonale flyvning gikk til București i året 1930. Deretter satte LOT opp ruter til Athen, Helsingfors og Beirut.

I 2004 forsøkte LOT å få innpass på markedet for billige flybilletter ved å opprette datterselskapet Centralwings. Den første flyvningen fant sted på ruten Warszawa – London i 2005. Selskapet fløy ruter fra Polen til en rekke europeiske byer. På grunn av lav lønnsomhet besluttet styret å nedlegge Centralwings i 2009.

LOT er medlem av Star Alliance, og medlemmer av SAS Eurobonus opptjener bonuspoeng ved flyvninger på LOT.

Kilde: Air Lease Corporation