Flyselskap

Emirates forventer lønnsomhet fra dette regnskapsåret igjen

Emirates forventer lønnsomhet i Dubai
Foto: Emirates.

Det Dubai-baserte flyselskapet Emirates forventer lønnsomhet fra dette regnskapsåret. Det meldte Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreleder og administrerende direktør i Emirates Airline and Group, i en Twitter melding i går.

Dubai
Foto: Emirates.

Det var et lite flyselskap på den tiden, men med store ambisjoner. Og snart utviklet den seg til en pioner innen luftfartens verden. Vi har aldri mistet pionerånden. Til alle ansatte i Emirates-familien, fortid og nåtid, takker jeg og takker for deres harde arbeid, utholdenhet og lidenskap, som gjorde det mulig for oss å nå dit vi er i dag. På reisen til fortreffelighet er det ingen målstrek.

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreleder og administrerende direktør i Emirates på Twitter.

Det fortalte han på 37-årsdagen for det første Emirates-flyvningene som tok av fra Dubai internasjonale flyplass på vei til Karachi og Mumbai.

Sheikh Ahmed sa at flyselskapet har returnert til 90 prosent av rutenettverket og ansatt 6000 kabinansatte det siste året. Han fortalte også  at Emirates Group har investert 20 milliarder NOK dette regnskapsåret i å forbedre sin service.

I mai fortalte Emirates-gruppen at de hadde kuttet sine årlige tap med 83 prosent og hadde et tap på 3,8 milliarder Dhs (1 milliard USD) for regnskapsåret som sluttet 31. mars 2022, sammenlignet med 22,1 milliarder Dhs ( USD 6 milliarder) tap rapportert året før. Konsernets inntekt var 66,2 milliarder Dhs (18,1 milliarder USD), en økning på 86 prosent sammenlignet med fjorårets resultater.

Emirates forventer lønnsomhet

Emirates forbinder mennesker og steder, inspirerer til reise og tilrettelegger for handel til over 158 destinasjoner i 85 land. Ombord i den moderne og effektive flåten av 257 passasjerfly (og 12 fraktfly) tilbyr Emirates prisbelønnet komfort og service levert av vennlige kabinansatte fra 160 nasjonaliteter. I dag opererer Emirates verdens største flåte av Airbus A380 og Boeing 777 fly. Per 11. november 2019 har Emirates 113 A380 (inkl. ni to-klasses) og 144 Boeing 777. Emirates har også 24 codeshare-partnere (22 flyselskaper, samt air/rail codeshare med Frankrikes SNCF/TGV Air og italienske Trenitalia).

På bakken forbinder  Emirates millioner av mennesker hvert år sammen gjennom sin øvrige virksomhet. For eksempel Emirates Holidays som tilrettelegger for oppholdet på selskapets destinasjoner, og turoperatøren Arabian Adventures. Sømløse handelsforbindelser støttes gjennom Emirates SkyCargo, selskapets fraktdivisjon

 

 

1 comment

Comments are closed.