Flyselskap

Finnair kansellerer omtrent 100 flyvninger 20.–21. november på grunn av streik blant kabinansatte

Foto: Finnair.

Finnair kansellerer omtrent 100 flyavganger fra Helsinki lufthavn søndag 20. november og mandag 21. november. Det finske transportarbeiderforbundet AKT har varslet streik angående Finnairs kabinansatte i Helsinki mellom søndag 20. november klokken 15.00. EET og mandag 21. nov kl. 15.00.

Kanselleringer og ombooking av reisende begynte lørdag og arbeidet fortsetter i dag. Finnair informerer kunder om kanselleringer av fly ved hjelp av kontaktinformasjonen som er oppgitt i bestillingen. Selskapet gjør sitt ytterste  for å tilby kundene en ny alternativ rute til destinasjonen. Kunder kan også sjekke statusen til flyet deres i “Administrer bestilling” på Finnairs nettside, hvor de også kan sjekke at kontaktinformasjonen deres er korrekt.

Streiken påvirker ikke flyvninger som drives av Norra, og heller ikke flyvninger hvis kabinservice leveres av Finnairs partnere, som flyvninger til Singapore og India, eller flyvninger som opereres av andre flyselskapers fly og mannskap, for eksempel til Barcelona og Madrid.

Vi beklager dypt bekymringen og ulempen denne streiken påfører kundene våre, og gjør vårt beste for å omdirigere kundene våre så snart som mulig. Det er trist at Fagforeningen har valgt veien til ulovlig streik i stedet for forhandlinger. I hele høst har vi diskutert innsparingsmuligheter med fagforeningene, men vi har dessverre ikke klart å oppnå et resultat med kabinansatte. Vi har fortsatt håper å finne løsninger sammen.

Jaakko Schildt, Cheif Operating Officer hos Finnair.

Finnair kansellerer omtrent 100 flyavganger fra Helsinki

Finnair har i løpet av høsten forhandlet med alle sine ansattgrupper om besparelser som er nødvendige for å gjenopprette Finnairs lønnsomhet. Flyselskapet tok betydelige tap og pådro seg gjeld under covid-19-pandemien, og stengingen av russisk luftrom påvirker Finnairs evne til å generere profitt betydelig.

Hovedmålet har vært å finne kostnadsreduserende løsninger sammen med Finnair-ansatte. For kabinansatte foreslo Finnair endringer for eksempel i effektiviteten av besetningens utnyttelse. Herunder regler for hotell for opphold og ytterligere regler for betaling per time for lange flyvninger, ettersom stengingen av russisk luftrom har gjort flytidene til Asia betydelig lengre. Siden det ikke ble funnet enighet med kabinansatte, må Finnair se på alternative tiltak. I forrige uke kunngjorde Finnair at de starter endringsforhandlinger om planer om å øke underleverandører av kabintjenester på langdistanseruter.

Finnairs trafikk vil gå tilbake til normalen mandag ettermiddag, men streiken kan fortsatt påvirke individuelle flygninger etter mandag. Returflyvninger for langdistanseflyvninger som er kansellert på søndag og mandag vil ikke bli fløyet, og det kan forekomme forsinkelser og kanselleringer på individuelle flyvninger.

%d bloggere liker dette: