Flyselskap

Norwegian med 1,4 millioner passasjerer i november – fortsatt god etterspørsel etter flyreiser

Norwegian innfører 24 fortsatt god etterspørsel etter flyreiser
Pressefoto: Norwegian.

I november hadde Norwegian 1,4 millioner passasjerer, en økning på 37 prosent fra forrige år. Fyllingsgraden for flåten totalt var på 79,5 prosent. Mens den på rutene fra Norge til Sør-Europa var tett på 90 prosent. Det er fortsatt god etterspørsel etter flyreiser.

Vi er godt fornøyde med bookingtallene og resultatutviklingen, og glade over at så mange som 1,4 millioner passasjerer valgte å reise med Norwegian forrige måned. Selv om vi nå er i lavsesong ser vi at salget av flybilletter, særlig til varmere strøk, fortsetter å holde seg på et høyt nivå. Jeg er spesielt fornøyd med punktligheten, som i november er årets beste. Dette er et resultat av innsatsen fra erfarne og engasjerte kolleger som alltid setter kundene i første rekke.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian hadde 1,374,828 passasjerer i november, 37 prosent mer enn november i fjor. Fyllingsgraden var på 79,5 prosent. Kapasiteten (ASK) var 2 122 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 686 millioner setekilometer. I november hadde Norwegian i gjennomsnitt 64 fly i drift, og 99,7 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i november 90,3 prosent.

God etterspørsel etter flyreiser

– Vi står solid og er godt posisjonert for å foreta nødvendige sesongtilpasninger. Vi har justert ruteprogrammet for lavsesongen og har sikret om lag 15 prosent av estimert drivstoff for 2023. I november lanserte vi mange nye ruter fra Norden til byer i Europa, og vi ser frem til å ønske kunder velkommen om bord både vinter og sommer, på vei til godt kjente eller nye spennende reisemål i Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegian er i dag det største norske flyselskapet, og er et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4000 ansatte. I vinter ansetter selskapet omkring 750 nye medarbeidere til selskapets baser i de nordiske landene for å bemanne for sommersesongen 2023. Neste sommer har Norwegian 85 fly i drift og tilbyr kundene et omfattende reiseprogram med 239 ruter og hyppige avganger til spennende destinasjoner i Europa.

1 comment

Comments are closed.